Higuaín aludt egyet kiállítása után és elnézést kért piros lapjáért

Gonzalo Higuaín elnézést kért klubjától, az AC Milantól, a csapat szurkolóitól és edzőjétől, Gennaro Gattusótól, valamint a meccs bírójától, amiért vasárnap este kiállíttatta magát a Juventus elleni, 2-0-ás vereséggel zárult rangadó hajrájában az olasz labdarúgó Serie A 12. fordulójában.

Gonzalo Higuaint (jobbra) nem nagyon lehetett megnyugtatni, miután megkapta a piros lapot. (Fotó: EPA/MATTEO BAZZI)
Az argentin támadó - aki a nyáron éppen a torinói együttestől került kölcsönbe a piros-feketékhez - a 82. percben, egy perccel a Juve második gólja után szabálytalankodott Mehdi Benatiával szemben, majd a szabadrúgást ítélő játékvezetőnél addig reklamált üvöltve, amíg gyors egymásutánban két sárga lapot nem kapott.

"Vállalom a felelősséget a tettemért, s természetesen remélem, hogy többé ilyen nem fordul elő" - mondta hétfőn a 30 éves csatár, aki az első félidőben, 0-1-nél büntetőt hibázott. - "Ez sajnos egy ilyen nap volt. Büntetőt rontottam, veszítettünk, mi pedig emberek vagyunk és nem robotok. Ugyanakkor nem akarom mentegetni magam."

Higuaínt Cristiano Ronaldo érkezése után adta kölcsönbe a Juventus a Milannak, s még a mostani nyilatkozatából is érezhető, hogy nem esett jól neki a kényszerű klubváltás:

"Nem én hoztam meg a döntést, hanem mások. Mindig kiadtam, magamból mindent Torinóban. Most viszont már Milánóban vagyok és jól érzem magam."

A játékost, aki a Juventusban két szezon alatt 105 mérkőzésen 55 gólt szerzett, volt csapattársai is próbálták nyugtatni, amikor pirosat kapott, így Cristiano Ronaldo is, akivel korábban a Real Madridban játszott együtt, ám ő mindenkit ingerülten ellökött magától. Hétfőn viszont tőlük is elnézést kért.

Az argentin támadónak lehetett egy komoly beszélgetése edzőjével, Gennaro Gattusóval, aki elvárta tőle, hogy bocsánatot kérjen.

„Remélem, hogy Pipita bocsánatot kér a játékvezetőtől a viselkedéséért. Meg kell tanulnia kontrollálni magát. Megértem a feszültséget, amit érzett, amikor büntetőt kellett elvégeznie volt csapata ellen. Aki focizott, tudja, hogy ilyenkor milyen érzések kerítik hatalmába az embert” – mondta a Milan trénere, Gattuso, akinek játékosként szintén vehemens természete volt.

Az olasz bajnokságban a Juventus magabiztosan áll az élen, a második Napolit hat, míg az ötödik AC Milant 13 ponttal előzi meg.