Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsiék korábbi vezetőedzője ül le a Southampton kispadjára

MTI
Ralph Hasenhüttl lett az angol labdarúgó-bajnokságban kieső helyen álló Southampton vezetőedzője.
Gulácsi Péter és Ralph Hasenhüttl (Fotó: EPA/Filip Singer) Gulácsi Péter(jobbra) és Ralph Hasenhüttl (Fotó: EPA/Filip Singer)

A Premier League tabelláján 18. klub szerdai közleményében jelezte: az 51 éves osztrák szakember szerződése 2,5 évre szól, és a szakmai munka irányítását csütörtöktől veszi át.

A bajnokság hétközi, 15. fordulójában így a másodedző Kelvin Davis irányítja majd a csapatot szerda este a Wembley Stadionban, a Tottenham Hotspur ellen.

Hasenhüttl az osztrák edzők közül elsőként dolgozhat a Premier League-ben. A szakember a 2016/17-es idényben második helyen végzett a Bundesligában az RB Leipzig – a magyar válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán – csapatával, de idén májusban távozott, miután nem tudott megállapodni szerződésének meghosszabbításáról a német klub vezetőivel.

A Southamptonnak Ronald Koeman 2016-os, nyári távozását követően Hasenhüttl már a negyedik edzője lesz. A hétfőn menesztett Mark Hughes előtt Claude Puel és Mauricio Pellegrino irányította az együttest. Hughes március 14-én lett a Southampton edzője, és vezetésével az együttesnek sikerült kiharcolnia az élvonalban maradást. A szakember ezután hároméves szerződést kötött a klubbal, amely a mostani idényben 14 mérkőzésből csak egyet nyert meg, s hat döntetlen mellett hétszer kikapott.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Southgate: Ennek az iránynak beláthatatlan a vége
Gareth Southgate, a nyári világbajnokságon negyedikként zárt angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódott amiatt, hogy a Premier League klubjaiban egyre kevesebb honfitársa kap kezdőként játéklehetőséget.
Külföldi futball