Musorujsag
Élő Eredmények

Kormányzati vagy rendőrségi kérésre több mérkőzés elmarad a francia élvonalban

MTI
A párizsi zavargások miatt öt mérkőzés is elmarad a francia labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.
Francia mentősök tüntetnek a munkakörülményeik javításáért a Nemzetgyűlés párizsi épületénél 2018. december 3-án. Emmanuel Macron francia elnök párbeszédre szólította fel Édouard Philippe miniszterelnököt a parlamenti pártok vezetőivel és a tüntetők képviselőivel a – láthatósági mellény viselése után sárgamellényesnek nevezett – megmozdulásokat kísérő zavargások nyomán kialakult válság felszámolására (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

Azt már korábban bejelentették, hogy a szombatra kiírt Paris Saint-Germain – Montpellier találkozót elhalasztják, csütörtökön aztán további meccsekkel kapcsolatban is ez a döntés született: pénteken nem rendezik meg a Monaco-Nice összecsapást, szombaton az Angers-Girondins Bordeaux és a Toulouse-Olympique Lyon mérkőzést, vasárnap pedig a Saint-Etienne és az  Olympique Marseille párharcát.

Minden esetben kormányzati vagy rendőrségi kérésre halasztottak. A liga új időpontot keres majd a mérkőzéseknek.

A kormány adó- és szociális politikája ellen tiltakozó, november 17-én útblokáddal kezdődött, úgynevezett sárgamellényes mozgalom megmozdulásain eddig négyen vesztették életüket és több százan megsérültek.

További tartalmak