×

Elgendte a Liverpool a Chelsea-től érkezett angol válogatott támadót

A Premier League 12. helyén álló Bournemouth Dominic Solanke személyében angol támadót igazolt a Liverpooltól. A 21 éves futballista árát nem hozták nyilvánosságra, de hosszú távra írt alá új csapatához.

Solanke a Chelsea-nél kezdte pályafutását, 2015 nyarán egy szezonra kölcsönadták a holland Vitesse-nek, majd 2017 júliusában a Liverpoolhoz került, amelynek színeiben 27 mérkőzésen egy gólt szerzett. Az U20-as világbajnok fiatal támadó 2017 novemberében az angol válogatottban is bemutatkozott a brazilok elleni barátságos meccsen.
„Szerintem jó irányba halad a Bournemouth, az utóbbi években egészen jók voltak a Premier League-ben és jó pozíciókban is zártak. Úgy vélem, ez egy megfelelő klub, különösen egy olyan korú játékosnak, mint amilyen én vagyok – nyilatkozta Solanke az átigazolás bejelentése után.

Bár a felek nem hozták nyilvánosságra az üzlet anyagi részleteit, az angol sajtó szerint a 21 éves támadó 19 millió fontért váltott csapatot, az összeg pedig bizonyos feltételek teljesülése esetén tovább nőhet.

A két klub abban is megegyezett, hogy a Liverpool a szezon hátralévő részére kölcsönadja Nathaniel Clyne-t a Bournemouth-nak. A 27 éves védő az őszi idényben négy mérkőzésen lépett pályára a Vörösök színeiben.