Musorujsag
Élő Eredmények

Jelenleg Neymar a legértékesebb játékos, CR a tízben sincs

Jelenleg Neymar a legértékesebb játékos, CR a tízben sincs

m4sport.hu
A számítások alapján a világ jelenlegi két legértékesebb játékosa klubtársak, és csak utánuk jön Messi.
epa06878283 (FILE) - Real Madrid's Portuguese striker Cristiano Ronaldo reacts during the UEFA Champions League soccer match against Tottenham Hotspur in London, Britain, 01 November 2017 (re-issued on 10 July 2018). Real Madrid's Portuguese striker Cristiano Ronaldo joins Italian Serie A side Juventus FC in a deal worth 100 million euro, media reports claimed on 10 July 2018.  EPA/ANDY RAIN Cristiano Ronaldo nem fért be a legjobb tíz közé. EPA/ANDY RAIN

Érdekes tanulmányt tett közzé a KPMG (Klynveld Peat Marwick Goerdeler), a világ egyik legnagyobb értékbecslő és könyvvizsgáló cége. A cég egy újfajta számítás alapján állította össze a világ legdrágább labdarúgóit.

Számításaik alapján jelenleg Neymar a legértékesebb a jelenleg Európában játszó labdarúgók közül. A cég számításai alapján a PSG brazil csillaga 206,5 millió fontot ér.

A Daily Mail  cikke alapján Neymart klubtársa, a mindössze 20 esztendős Kylian Mbappe követi, akinek a becsült értéke 193,8 millió font, míg a 31 éves barcelonai klasszis, Lionel Messi 183,2 millió fontos értékével a harmadik helyet foglalja el a listán.

Négy Premier League-ben szereplő játékos következik a rangsorban, közülük Mohamed Salah a legértékesebb: a Liverpool egyiptomi támadója 151.6 milliót ér. Utána az angol Harry Kane (Tottenham, 136.1 millió), valamint két belga, Eden Hazard (Chelsea, 133.5 millió) és Kevin De Bruyne (Manchester City, 116.6m) következik.

Rajtuk kívül még két francia világbajnok, Antoine Griezmann (Atlético Madrid, 113.2 millió) és Paul Pogba (Manchester United, 107.5m), valamint a Barcelona brazil csillaga, Philippe Coutinho (106.5millió) fért fel a tizes listára.

Érdekesség, hogy a Juventus portugál klasszisa, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo a maga 96,5 milliós értékével nincs a legjobb tízben. Ennek legfőbb oka, hogy február elején már 34 éves lesz, és a vb óta a válogatottban sem szerepel.

A KPMG számításai nagyban támaszkodnak az elmúlt hat év átigazolási áraira. Emellett minden olyan szempontot számba vettek, melyek meghatározzák egy játékos szerepét a csapatában. De a játékosok posztja mellett ugyanígy figyelembe vették a korukat, eredményeiket (klub és válogatott szinten), sportszerűségüket, média és kereskedelmi potenciáljukat, a bajnokságuk versenyképességét, és klubjuk gazdasági és pénzügyi vonatkozásait is.

További tartalmak