×

A Cardiff egyelőre nem akar fizetni a Nantes-nak Emiliano Saláért

Angliában a The Telegraph írta meg, hogy a Cardiff City vezetősége úgy döntött, nem fizeti ki a francia Nantes-nak járó 17 millió eurót a hétfőn, megdöbbentő körülmények között eltűnő Emiliano Saláért.

Emiliano Sala (Forrás: Nantes FC - Twitter)
Az argentin labdarúgót Nantes-ból Cardiffba szállító egymotoros repülőgép hétfőn este a La Manche csatorna fölött váratlanul, a mai napig érthetetlen körülmények között tűnt el, a gépet még mindig nem találták meg, a keresést felfüggesztette  az illetékes hatóság.

A Cardiffnak az első, hat millió eurós részletet már ki kellene fizetnie a francia klubnak, de a walesi csapat vezetői azt a döntést hozták meg, hogy befagyasztják az átutalást. Álláspontjuk szerint a repülőgép gondatlanság miatt tűnt el, amihez a klubnak semmi köze nem volt, a jogászok azt vizsgálják, hogy milyen jogi úton oldható meg, hogy a kifizetés elkerülhető legyen.

A Nantes szükség esetén a fizetés elmaradására vonatkozó követelést nyújthat be, de egyelőre nem akar foglalkozni a pénzzel.

„Ebben a pillanatban nem akarunk erről és a pénzről beszélni, mindaddig, amíg tart ez a drámai helyzet. Most nem nyújtunk be semmilyen követelést, később meglátjuk, mit kell tenni – nyilatkozta a Cardiff lépése után Waldemar Kita, a Nantes elnöke.

Több kiváló labdarúgó fogott össze annak érdekében, hogy Emiliano Sala keresését folytassa a rendőrség, a francia klub elnöke is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, 6000 euróval.