×

Morata túl az orvosi vizsgálaton Madridban

Álvaro Morata túlesett a kötelező orvosi vizsgálaton az Atlético Madridnál, vasárnap este már alá is írhatja kölcsönszerződését a szezon végéig.

Alvaro Morata és Victor Moses (Fotó: EPA/Will Oliver)
Álvaro Morata, az angol Chelsea csatára vasárnap délelőtt jelent meg az Atlético Madrid utánpótlás akadémiáján, ahol elvégezték rajta a kötelező orvosi vizsgálatokat.

Moratának jól indult londoni karrierje, az első öt hónapban tíz gólt szerzett a Kékek mezében, utána viszont erőteljesen visszaesett teljesítménye. A nyáron szerződtetett vezetőedzője a klubnak, a Napolitól érkezett Maurizio Sarri nem is számolt a spanyollal, akire leginkább csereként számított az idény folyamán.

Az elégedetlen támadó ki is fejezte elégedetlenségét a csapatnál kialakult helyzete miatt, illetve arról is beszélt, hogy szívesen folytatná pályafutását a Diedo Simeone vezette Atlético Madridban.

Hogy vágya teljesülhessen, két fontos igazolásnak kellett megvalósulnia a nemzetközi piacon. Először az AC Milannak kellett megszereznie a lengyel Krzysztof Piąteket a Genoától, így megnyílt az út az argentin Gonzalo Higuaínnak, hogy Milánóból a Chelseahez szerződjön (a támadó játékjoga a Juventusé). Mivel január 23-án csatlakozott a londoni klubhoz a 31 éves labdarúgó, megoldhatóvá vált Morata érkezése az Atléticóhoz.

Higuaín, Morata és Piatek Higuaín, Morata és PiatekA 26 éves spanyol az este folyamán alá is írhatja a szezon végéig tartó kölcsönszerződést.