Sérülten érkezett Barcelonába a frissen vásárolt gólkirály

A 27 éves kínai Vu Lej a spanyol élvonalban szereplő Espanyol labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

A 2018-ban a kínai első osztályban aranyérmes Sanghaj SIPG FC-től távozó csatár megszerzését hétfőn jelentette be a kínai Rastar Csoport tulajdonában lévő barcelonai klub, de a szerződés részleteit nem közölte.

Vu Lej 27 találattal a kínai élvonal előző idényének gólkirálya lett, és az elmúlt öt kiírásban a legeredményesebb hazai játékosnak bizonyult.

Vu Lej a 2019-es Ázsia Kupán (Fotó: EPA/Ali Haider) Vu Lej a 2019-es Ázsia Kupán (Fotó: EPA/Ali Haider)Spanyol sajtóhírek szerint a támadó sérülten érkezett meg az Ázsia Kupáról – ahol csapatát Irán búcsúztatta a negyeddöntőben –, és hamarosan németországi vizsgálatra utazik. Amennyiben műteni kell a sérült vállát, úgy három hónapos kihagyás vár rá.

Vu Lej a második kínai játékos a spanyol élvonalban, korábban Csang Cseng-tung számára epizódszerep jutott a 2015/16-os idényben a Rayo Vallecano együttesében.

Az Espanyol 21 forduló alatt 24 pontot szerzett – az utóbbi tíz fordulóban egy győzelem mellett kilencszer kikapott –, és a 15. helyen áll a La Liga tabelláján.