Musorujsag
Élő Eredmények

Egy holttestet találtak a Salát szállító repülőgép roncsai mellett

Egy holttestet találtak a Salát szállító repülőgép roncsai mellett

m4sport.hu/BBC
A repülőgép-baleseteket után nyomozó ügynökség (AAIB), amely a La Manche-csatorna fölött január 21-én eltűnt kisrepülőgép kutatását végzi, vasárnap közleményt adott ki, hogy megtalálták a roncsokat. Hétfőn a legfrissebb információ, hogy egy holttestet is felfedeztek a gép mellett.

Az AAIB hétfőn délelőtt megerősítette, hogy azt a Piper Malibu típusú repülőgépet találták meg  63 méteres mélységben Gounseytől északra, amely az argentin labdarúgót, Emiliano Salát szállította a pilóta, David Ibbotson társaságában.

Az ügynökség a közleményében azt írta, hogy a tengerfenéken távvezérléssel működő jármű (ROV) folytatta a keresést az éjszaka folyamán, de nem azonosította a gépnek a további elveszett darabjait.

Emellett hozzáteszi: „Tragikus, hogy a ROV által felvett videón egy utas egyértelműen látható a roncs mellett. Az AAIB a keresési folyamat következő lépése előtt konzultál az utas és a pilóta családtagjaival, illetve az illetékes rendőrséggel.”

Az következő lépés, hogy a repülőgép maradványait a felszínre hozzák.

David Mears, óceánkutató is megerősítette, hogy a Piper Malibu maradványait vasárnap találták meg alig néhány órával a kutatás újrakezdése után. Az AAIB-val közöen dolgozó szakember elmondta, hogy körülbelül tíz négyzetkilométeres területen zajlott a keresés, Gounsey szigetétől északra, 45 kilométerre.

„Megtaláltuk a gép regisztrációs számát, legnagyobb meglepetésünkre a gép nagy része ott volt egy helyen, pedig előzetesen arra számítottunk, hogy csak roncsdarabokra lelünk. Azzal a céllal mentünk oda, hogy megtaláljuk a gépet, örülünk, hogy ez sikerült” – beszélt a fejleményekről Mears.

Azt még nem közölték, hogy kinek a holttestét láthatták a felvételen, illetve nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a másik test a gép belsejében van, de az nem volt látható a ROV videófelvételén.

Borítókép: Az Emiliano Salát szállító Piper Malibu repülégép maradványa a tenger fenekén. (Forrás: AAIB)

További tartalmak