Őrizetbe vettek 44 futballszurkolót Bulgáriában

Negyvennégy futballszurkolót vettek őrizetbe Szófiában vasárnap a Levszki és a CSZKA közötti mérkőzést övező összecsapások nyomán.

A bolgár hatóságok arról számoltak be, hogy az élvonalbeli bajnoki előtt, közben és után „közrend megzavarásáért”, valamint „tiltott tárgyak, pirotechnikai eszközök és kábítószer birtoklása” miatt kellett intézkedniük.

A két klub drukkerei közötti összecsapásoknak több évtizedes múltja van, 2000-ben haláleset is történt, azóta gyakoribbak a rendőri fellépések. A rendőrségi jelentésben ezúttal nem esett szó súlyos sérültről.

A rangadón a Levszki egy öngóllal 1-0-ra legyőzte a vendég CSZKA együttesét, amely a 44. perctől emberhátrányban játszott. A tabellán mindkét együttesnek 48 pontja van: a Levszki a második, a CSZKA a harmadik helyen áll. A bolgár bajnokságban azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, a Levszki szeptember végén idegenben is 1-0-ra legyőzte a CSZKA csapatát. Az éllovas – és címvédő – Ludogorec előnye 23 fordulót követően öt pont szófiai riválisaival szemben.