Büntetés nélkül megúszta Atlético elleni gólörömét Gareth Bale

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) versenybizottsága nem büntette meg gólöröme miatt Gareth Bale-t, a Real Madrid játékosa az Atlético Madrid elleni rangadón szerzett gólját követően tett obszcén kézmozdulatokat az ellenfél szurkolótábora előtt.

epa07356321 Real Madrid's Gareth Bale (L) celebrates with teammates after scoring the 1-3 lead during a Spanish LaLiga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, 09 February 2019.  EPA/Juanjo Martín Bale kézmozdulata kiverte a biztosítékot az Atlético-szurkolóknál (Fotó: EPA/Juanjo Martá­n)


Az RFEF egyben meg is szüntette az ügyet, indoklásként pedig kiemelte: a háromfős testület a walesi támadó esetében nem találta indokoltnak, hogy a játékszabályok megsértéséért figyelmeztetésben részesítse vagy fegyelmi eljárást kezdeményezzen ellene.

A spanyol liga (LFP) versenybizottsága február közepén kézmozdulata miatt elítélte Bale-t, és panasszal fordult az RFEF-hez. Súlyosan sértő gesztus esetében Bale akár 12 mérkőzésre szóló eltiltást is kaphatott volna, amennyiben a szövetség is vétkesnek találja.

Február 9-én - a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában - a Real Madrid 3-1-re nyert az Atlético Madrid vendégeként, a csereként pályára lépő Bale a 74. percben a mérkőzés utolsó találatát szerezte.