Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Visszatér a sikerkapitány a török válogatott élére

MTI
Senol Günestől a 2020-as Eb-részvételt és a 2022-es vb-re való kijutást várják.

A Besiktas vezetőedzőjeként dolgozó Senol Günes lesz a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a posztot 2000-től 2004-ig már betöltötte egyszer.

A török szövetség (TFF) csütörtökön jelentette be, hogy négy évre szóló megállapodást kötött a 66 éves szakemberrel, akinek elsődleges feladata az lesz, hogy a nemzeti együttest kivezesse a 2020-as Európa-bajnokságra és a 2022-es világbajnokságra.

Günes a 67. születésnapján, június 1-jén áll munkába a válogatottnál, és a román Mircea Lucescut váltja, akinek irányításával a török válogatott a Nemzetek Ligája tavaly őszi küzdelmeiben kiesett a B-ből a C osztályba.

A szakember a 2002-es világbajnokságon bronzérmet szerzett a török csapattal, amelynek máig ez a legnagyobb nemzetközi sikere a 2008-as Eb-bronz mellett. Török médiaértesülések szerint a szakvezető a szezon végéig biztosan a Besiktasnál marad.

Günes 2004 óta a dél-koreai FC Szöult, valamint hazájában a Trabzonsport és a Bursasport is irányította, a Besiktassal pedig 2015-ben és 2016-ban török bajnoki címet nyert.

További Hírek