Musorujsag
Élő Eredmények

De Ligt ébresztőt fújt a Barcának, szívesen igazolna a Liverpoolba

De Ligt ébresztőt fújt a Barcának, szívesen igazolna a Liverpoolba

m4sport.hu
Az Ajax labdarúgója, Matthijs de Ligt elismerte, a nyáron szívesen igazolna a Liverpoolba, s azt is elárulta, mi motiválná abban, hogy az Anfiled Roadra tegye át a székhelyét.

Az Ajax 19 éves csapatkapitánya iránt legintenzívebben a Barcelona érdeklődik, de a kérők közt van a Manchester City és a Juventus is, vagyis azok a klubok, melyeknek nem okozna gondot kifizetni a középhátvéd 60 millió fontos vételárát.

De Ligt azonban egy interjúban elárulta, miért lenne vonzó opció számára, ha a nyáron az Anfield Roadra szerződhetne.

„Virgil van Dijk egy olyan játékos, aki sok tapasztalatot gyűjtött már a Premier League-ben, így természetes, hogy szeretnék tanulni tőle. Nagyon hasznos, hogy a holland válogatottban az oldalán játszhatok a védelem tengelyében. Ráadásul a Liverpool egy remek klub” – olvasható a TEAMtalk.com-on.

A Liverpool mestere, Jürgen Klopp minden bizonnyal örömmel olvasta az Ajax tehetségének nyilatkozatát, nem úgy a katalánok, akik Frenkie de Jong után De Ligtet is elhoznák az Ajaxtól. A Barcelona olyannyira komolyan gondolja a védő szerződtetését, hogy a hét folyamán a gránátvörös-kékek elnöke, Josep Maria Bartomeu elárulta, De Ligt neve ott van az asztalon.

„Mindig figyeljük az olyan tehetségeket, mint ő. A szerződtetése egy olyan ügy, melyet még március elején megvitattunk, és De Jong esetében is igyekeznünk kellett, mert sok csapat vitte volna.”

További tartalmak