Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Leroy Sané (és Guardiola is) megúszta a horrorbelépőt

m4sport.hu
Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere minden bizonnyal ökölbe szorított kézzel nézte a szerda esti Németország–Szerbia (1–1) felkészülési mérkőzés utolsó perceit, amikor Milan Pavkov brutálisan megtaposta kiváló támadója, Leroy Sané bokáját.
(fotó: EPA/DAVID HECKER)

Az eset elsőre súlyosnak tűnt, a vizsgálatok azonban megnyugtathatták a játékost, nem szenvedett komoly sérülést.

„A belépő rosszabbul nézett ki, mint valójában volt, szerencsére minden rendben van a bokámmal”idézi a The Independent Sanét.

Ezek után pontosan érthető, miért nyilatkozta az Guardiola, hogy imádkozással tölti a válogatott szünetet, hiszen minden játékosára óriási szüksége van a szezonból hátralévő hónapokban. A Manchester City a Ligakupát már megnyerte, de további három trófeát is nyerhet: versenyben van a PL-bajnoki címért, negyeddöntős a BL-ben és élődöntős az FA-kupában.

(fotó: EPA/FOCKE STRANGMANN)

A szerb válogatottban ezen a mérkőzésen, a 70. percben csereként beállva debütáló Pavkov piros lapot kapott a szabálytalanságért.

„Nézni is borzasztó volt, Sané szerencsés, hogy megúszta, az ilyen belépők csontokat tudnak törni” – nyilatkozta Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya.

A találkozón egyébként a Barcelona által is kiszemelt frankfurti támadó, Luka Jovic szerzett vezetést a szerbeknek, a bayernes Leon Goretzka a 69. percben egyenlített.

A csalódást jelentő 2018-as világbajnokság és az őszi Nemzetek Ligája csoportkör után a német válogatott az Eb-selejtezőben mindenképpen javítani szeretne, első mérkőzésüket Hollandia ellen játsszák vasárnap. Ezen a mérkőzésen mutatkozik majd be hivatalosan a 2020-as Eb kabalája.

A szerbek a címvédő Portugália ellen rajtolnak hétfőn.