Hivatalos: Lucas Hernández a Bayern Münchenbe igazolt

A német Bayern München leigazolta a spanyol Atlético Madrid világbajnok védőjét, Lucas Hernándezt. A bajor klub ötéves szerződést kötött a 23 éves franciával, és 80 millió eurót fizet a Matracosoknak.

Lucas Hernández (Forrás: FIFA)
A 2018-as világbajnokságról aranyéremmel távozó belső védő július elsején csatlakozik a Bayern Münchenhez.

Az orvosi vizsgálaton a német bajnok orvosai megállapították, hogy Hernándeznek a jobbtérdén sérült az egyik szalagja, ezért szerdán már át is esett egy műtéten. Várhatóan a következő szezon kezdetére már játékra kész lesz.

Mindez nem szegte jó kedvét a franciának, aki örül annak, hogy egy ilyen nagy tradíciókkal bíró klubnál folytathatja pályafutását.

„Ez egy nagyon fontos nap a karrieremben. A Bayern München Európa legnagyobb klubjai közé tartozik, büszke vagyok, hogy a színeiben trófeáért küzdhetek a jövőben” – nyilatkozta átigazolásáról Hernández.

A francia hátvéd elsősorban a védelem közepén vethető be, de a baloldalon sem jön zavarba. A spanyol bajnokságban 67 mérkőzésen lépett pályára, az Atléticóval Európa Kupát és európai Szuperkupát nyert.

A francia válogatottban 15-ször szerepelt, Oroszországban a világbajnokságot is megnyerte a gallokkal.

A bajorok sportigazgatója, Hasan Salihamidzic elégedett azzal, hogy sikerült megszerezni a játékost, aki a liverpooli Virgil van Dijk után a világ második legdrágább védője lett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült szerződtetnünk a világ egyik legjobb védőjét, a világbajnok Lucas Hernándezt.”