Bajnokok Ligája Külföldi foci Külföldi bajnokságok

Megtörtént a Manchester United várva várt bejelentése

Ole Gunnar Solskjaer (Fotó: EPA/Neil Hall)
A Manchester United hivatalosan bejelentette, véglegesítette posztján Ole Gunnar Solskjaert, aki José Mourinho után megbízott edzőként vette át a Vörös Ördögök irányítását. A norvég szakemberrel hároméves szerződést kötött az angol rekordbajnok.

A klub egykori játékosa, aki 1996 és 2007 között 366 fellépésén 126 gólt szerzett a manchesteri csapat színeiben, december közepén ült le a kispadra, miután az MU menesztette José Mourinhót.

Megbízott edzőként 19 mérkőzésen irányította a Unitedet, 14 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség a mérlege. Ez idő alatt a Vörös Ördögök szerezték a legtöbb pontot a Premier League-ben, és a PSG-t kiejtve a BL negyeddöntőjébe jutottak, ahol a Barcelona ellen játsszanak az elődöntőért.

Ed Woodward, az MU ügyvezető alelnöke is azt hangsúlyozta a klub közleményében, hogy megtalálták a megfelelő embert a 46 éves szakember személyében.

„Mióta decemberben megbízott edzőként átvette a csapatot, Ole eredményei magukért beszélnek. De többről van szó, mint a teljesítményről és a jó eredményekről. Ole rengeteg tapasztalatot hozott a klubhoz, elkötelezett a fiatalok szerepeltetése mellett, és tökéletesen beleillik a klub hagyományaiba. Mindezek együtt azt jelentik, hogy ő a megfelelő ember a Manchester United irányítására.”

„Már az első napomon otthon éreztem magam ennél a különleges klubnál. Megtisztelő, hogy a Manchester United játékosa lehettem és hogy az edzői karrieremet is itt kezdhettem. Mindig erről a munkáról álmodtam, és rendkívül izgatott vagyok, hogy hosszú távon is irányíthatom a csapatot. Remélem, folytatni tudjuk az eddigi sikeres munkát, amit megérdemel a nagyszerű szurkolótáborunk” – idézte Solskjaert a klub csütörtöki közleménye.

Az MU 30 mérkőzés után 58 ponttal az ötödik az angol bajnoki tabellán, vasárnap a Watfordot fogadja.

 

További hírek