Zidane félmilliárd eurót költhet a nyáron játékosra

Francia sajtóértesülés szerint a Real Madrid 500 millió eurót (körülbelül 160 milliárd forint) szán játékosvásárlásra a nyári átigazolási szezonban.

A L’Équipe azt írja, hogy Zinedine Zidane vezetőedző azért költhet ennyit, mert a világ leggazdagabb klubjának növekedtek a bevételei, Florentino Perez elnök pedig újabb „galaktikus” csapatot akar építeni.
A királyi gárda kívánságlistájának élén három világsztár szerepel: Kylian Mbappé, Eden Hazard és Paul Pogba.

Mbappéval kapcsolatban hétfő óta azt véli tudni a világsajtó, hogy Perez 280 millió eurót ajánlana érte a PSG-nek, az AS pedig azt írta, hogy a 20 éves csatár már beszélt is Zidane-nal és hamarosan a párizsiakkal is közli távozási szándékát.

Hazard érkezése is régóta téma a Real Madridnál, a legfrissebb hírek szerint a Chelsea 100 millió font körüli összeget szeretne kapni a belga válogatott támadóért. Kérdés azonban, hogy a londoniak akkor is elengednék-e őt, ha jogerőre emelkedik a FIFA döntése, amely szerint a nemzetközi szövetség kizárta az angol klubot a következő két átigazolási időszakból.

Pogba nemrég arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy a Real Madrid „a világ egyik legnagyobb klubja és minden labdarúgó számára egy álom”, ezt a kijelentést pedig sokan úgy dekódolták, hogy a 26 éves középpályás felajánlotta magát Zidane-nak.

Egy nyári érkező már biztos a királyiaknál, a brazil középhátvéd, Éder Militao a Portótól igazol a Realhoz.