Zidane: Mindig megvédem a játékosaimat, de ma nem

Lesújtó véleménnyel volt a Real Madrid teljesítményéről Zinedine Zidane, miután csapata vasárnap kínos vereséget szenvedett a sereghajtó Rayo Vallecano otthonában.

Mint arról korábban beszámoltunk, a már biztosan harmadikként végző királyi gárda a spanyol bajnokság 35. fordulójában 1–0-ra kikapott a Rayótól, amely ugyan a győzelemmel elmozdult az utolsó pozícióból, de továbbra is reménytelennek tűnő helyzetben maradt a bennmaradást illetően. A mérkőzés egyetlen gólját Adri Embarba szerezte tizenegyesből.

Zinedine Zidane a Rayo Vallecano – Real Madrid bajnoki mérkőzésen 2019. április 28-án (Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez) Zinedine Zidane a Rayo Vallecano – Real Madrid bajnoki mérkőzésen 2019. április 28-án (Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez)Zinedine Zidane vezetőedző a mérkőzés után meglehetősen dühös volt játékosai teljesítménye miatt, de önkritikát is gyakorolt.

„Mérges vagyok, szörnyű képet mutattunk. Minden rossz volt. Az első perctől az utolsóig semmit sem csináltunk. De nem csak a játékosok hibásak, hanem én is. A felállás, a cserék, tényleg minden rossz volt. Bocsánatot kell kérnünk a szurkolóktól és az egyesülettől is” – mondta a 46 éves francia tréner, aki azt ugyan nem árulta el, mit mondott tanítványainak az öltözőben, de azt elmondta, nincs mentség a számukra. „Mindig megvédem a játékosaimat, de ma nem. Így nem játszhatunk.”