Klublegenda lehet Allegri utódja a Juventus kispadján

A regnáló világbajnok francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps tűnik a legesélyesebbnek a Juventus kispadjára.

Didier Deschamps és Age Hareide a Franciaország-Dánia vb-csoportmeccsen (Fotó: EPA/Felipe Trueba)
Az olasz Tuttosport információi szerint a szezon végén biztosra vehető, hogy távozik posztjáról a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri, a torinói klub több trénerrel is tárgyal, de a legvalószínűbbnek azt tartják Olaszországban, hogy az oroszországi világbajnokságot megnyerő francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps veszi át a helyét.

A francia edző számára egyáltalán nem ismeretlen a Juventus, hiszen 1994 és 1999 között játékosként is megfordult a csapatban, mellyel Bajnokok Ligáját is nyert, később a csapat vezetését is elvállalta.

A francia mester 2006-ban vállalta el az akkor másodosztályú csapat vezetőedzői posztját, amellyel egy év alatt fel is jutott a Serie A-ba, ahol már nem számítottak munkájára. Helyét Claudio Ranieri vette át, aki abban a szezonban a harmadik helyre vetette az Öreg Hölgyet.

Olasz sajtóinformációk szerint az 50 éves Deschamps szívesen irányítaná a csapatot, hiszen szép emlékek kötik a torinói klubhoz, de ehhez a francia szövetségnek is lesz pár szava.

A másik, sokat emlegetett edző a Juventus kispadjára ugyancsak klubikon, a legutóbb a Chelseat irányító Antonio Conte.