×

Rafinha a búcsúzik, de nem feledte viszontagságos útját a Bayernhez

Rafinha könnyeivel küszködve búcsúzott csapattársaitól a Bayern Münchenben. A brazil szélsővédő nyolc szép évet töltött el a bajok csapatban, amelynek kedvéért korábban fenyegetéseket kellett kiállnia, illetve olyan gigászoknak mondott nemet, mint a Liverpool vagy az AC Milan.

A nyolc év alatt a Bayern mezében húsz trófeának örülhetett Rafinha, köztük hat bajnoki aranynak volt tevékeny részese.

Hazájában, az Aqui com Benja! című műsorban mesélt arról, hogy egészen fiatalon az volt az álma, hogy egyszer a Bayern mezét ölthesse magára, de ennek megvalósítása közel sem volt egyszerű számára.

Még tinédzser volt, amikor Brazíliából a gelsenkircheni Schalke 04 csapatához szerződött, ahol öt évet töltött el, és a csapat alapemberévé nőtte ki magát. Németországban egészen korán ráébredt arra, hogy egyszer a Bayern Münchenben szeretne focizni.

Már csak félév volt a szerződéséből a Királykékeknél, amikor a jövőjéről tárgyalt a klub vezetőivel, akik kijelentették neki, hogy a nagy rivális Bayern Münchenhez nem engedik el.

„Félév volt hátra a szerződésemből, amikor az arcok a Schalkénál az mondták: ’ahhoz a csapathoz igazolsz, amelyikhez csak akarsz, a Bayern Münchent kivéve. Ha arról álmodozol, hogy a Bayernnek írsz alá, megnehezítjük a karrieredet’. Aztán ott volt az edző, Félix Magath, aki egyszer magához hívott, és még ennél is keményebben beszélt velem. ’Mész, ahova akarsz, csak oda nem. Ha megteszed, garantálom, hogy kicsinállak’. Értettem én, hogy ő a klubját próbálta védeni, ráadásul az egyik alapembere voltam, de mégis csak egy fiatal srác voltam, mindössze 24 éves, akkor ez nagyon durván hangzott. Elmentem és beszéltem az ügynökömmel, aki azt mondta, egy rakás csapat érdeklődik irántam. Isten a megmondhatója, hogy igazán remek lehetőségek voltak, de én mindenképpen a Bayernt akartam” – mesélte a programban Rafinha.

Mivel a Schalkénál zárt ajtókba ütközött az álmát illetően, más utat kellett keresnie annak megvalósítására. A szerződése lejárt, és olyan csapatok vették fel a kapcsolatot az ügynökével, mint a Liverpool és az AC Milan. Jobbnál jobb lehetőségek, amelyekre nemet mondott, mert attól tartott, így nem mehet soha a Bayernbe.

„Ajánlatot kaptam a Liverpooltól és a Milantól. Mi több, Leonardo, aki akkor a milánóiaknál volt, fel is hívott. Sok jó csapat akart engem, de engem csak a Bayern érdekelt.”

A Schalke feltételezett haragját megkerülve, végül egy olyan megoldás vezette a bajorokhoz, amely ellen senkinek nem lehetett kifogása. Következő állomása végül az olasz Genoa lett, amely úgy vásárolta meg a gelsenkicheni csapattól, hogy közben már megkötötte az üzletet a Bayern Münchennel. Erről viszont csak később értesült a brazil szélső is.

„A szezon elején a Genoa elnöke odajött hozzám és így szólt: ’Rafinha, te nem egy Genoa-szintű játékos vagy. Itt maradsz nálunk egy évet, vagy felet. Nem fogunk itt tartani, nyugodj meg’. Szóval elmentem a Genoába, ahol decemberig játszottam. Ekkor megint hozzám jött és csak ennyit mondott: ’eladtunk’. Hogy hova? Hát, a Bayernbe. Hat hónap után 12 millió eurót kaptak értem” – ecsetelte a játékos, hogy jártak túl a Schalke vezetőinek eszén.