×

Casillas hamarosan bejelenti visszavonulását – sajtóhír

Sajtóhírek szerint az FC Porto kapusa, Iker Casillas nem kockáztat szívinfarktusát követően és hamarosan bejelenti visszavonulását.

PORTUGAL SOCCER IKER CASILLAS

Mint ismert, a Real Madrid egykori, a Porto jelenlegi világ- és Európa-bajnok spanyol kapusa bő két hete csapata edzésén lett rosszul, azonnal kórházba szállították, ahol szívkatéterezésen esett át, majd egy úgynevezett sztentet ültettek be a szervezetébe.


A Porto orvosa szerint Casillas teljes értékű életet élhet és az sem volt kizárva, hogy folytathatja pályafutását, míg Juan Antonio Corbalan, a Real Madrid korábbi kosárlabdázója és kardiológus szakorvos úgy vélte, egy koszorúér-műtétet követően a profi sportot el kell felejtenie.


A kapuslegendának egy év lenne hátra portós szerződéséből és további egyet még hosszabíthatna, a portugál O Jogo értesülései szerint azonban a Sárkányok elnöke,  Jorge Pinto da Costa Pinto úgy tudja, a 37 éves Casillas inkább a józan eszére hallgat és hamarosan bejelenti visszavonulását.


Casillas semmiképp nem maradna munka nélkül, a klubelnök ugyanis már felajánlott neki egy állást, amelyet ha elfogad, ő lehet a Porto nemzetközi nagykövete.


Az O Jogo hírére a spanyol kapus órákkal később így reagált:

„Egy nap vissza kell vonulnom, de hadd jelentsem be ezt a hírt én, ha eljön az ideje. Amiről most be tudok számolni, hogy tegnap kontrollon jártam dr. Felipe Macedonál és minden rendben van. Most csak ezt szerettem volna megosztani mindnyájatokkal.”