Musorujsag
Élő Eredmények

Kialakult a Premier League mezőnye, Lampardék maradnak a másodosztályban

Kialakult a Premier League mezőnye, Lampardék maradnak a másodosztályban

MTI
Utolsóként az Aston Villa csatlakozott az angol labdarúgó-bajnokság 2019/20-as mezőnyéhez, mivel a második vonal osztályozójának hétfői döntőjében 2-1-re legyőzte a Derby County-t a Wembley Stadionban.

A négycsapatos osztályozó döntőjét a birminghami együttes várhatta magabiztosabban, hiszen a szezon során idegenben 3-0-ra, hazai pályán 4-0-ra verte a Frank Lampard irányította Derbyt.

Az Aston Villa 2016 májusában búcsúzott a Premier League-től, első Championship-szezonjában 13. lett, míg tavaly az osztályozó döntőjében 1-0-ra maradt alul a Fulhammel szemben. A másodosztály küzdelmeit ezúttal az ötödik helyen zárta, az idei rájátszás elődöntőjében pedig a városi rivális West Bromwich Albiont búcsúztatta 3-2-es összesítéssel.

Az Aston Villán kívül a Norwich City és Sheffield United jutott fel a Premier League-be, melytől a Fulham, a Cardiff City és a Huddersfield búcsúzott. A húszcsapatos angol bajnokság új idénye augusztus 10-én rajtol.

Borítókép: Az Aston Villa három év után visszajutott az élvonalba (Fotó: twitter.com/avfcofficial)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Halálcsók és megaláztatás – Pool-játékosok, akiknek rögös út vezetett a BL-döntőig
A június elsejei Bajnokok Ligája-döntőbe sem volt könnyű bejutnia a Liverpoolnak, de a csapat sok játékosa még ennél is rögösebb utat járt be, hogy első osztályú labdarúgó váljon belőle. Volt, akinek szegénysége miatt kellett szégyenkeznie, akadt, aki napi nyolc órákat utazott, hogy edzésre járhasson, más az édesanyját volt kénytelen egy évig nélkülözni egy meglehetősen nehéz életszakaszban, míg volt, akire bolondok napján lehelt csókot a halál. Még szerencse, hogy van az öltözőben egy pszichológus, de sosem találnák ki, hogy hívják.
Bajnokok Ligája