Neymar csereügylet keretében térhet vissza a Barcába – sajtóhír

Sajtóhírek szerint a Paris Saint-Germain támadója, Neymar visszatérhet a Barcelonába.

A Barcablaugranes a RAC1 nevű katalán rádióállomásra hivatkozva azt írja, hogy a katalán klub és a Paris Saint-Germain tárgyalásokba kezdett a brazil klasszist illetően, aki a nyáron visszatérhet a Camp Nouba, a Barca pedig Ousmane Dembélét és pénzt adna cserébe a francia bajnoknak.

Bár a megbeszélések még csak most kezdődtek, s az üzlet elég bonyolultnak tűnik, a gránátvörös kékek mégis magabiztosak Neymar megszerzésével kapcsolatban - ezt támasztja alá az is, hogy a PSG vezetőedzője, Thomas Tuchel egy interjúban elmondta, nem biztos benne, hogy meg tudják tartani Neymart és Mbappét.

Állítólag a Barcelona játékosai, Lionel Messivel az élen támogatják a 27 éves futballista leigazolását, a kérdés már csak az, a szurkolók megbocsájtják-e neki, hogy 2017 nyarán hátat fordított a klubnak és világrekordot jelentő 222 millió euróért Párizsba szerződött.

Neymar azonban állítólag csalódott a Ligue 1 színvonalában, ezért a nyáron mindenképpen távozna a Franciaországból.

A Barca Dembélével pótolta a brazilt, ám a francia futballista teljes mértékben nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ráadásul sokat is volt sérült.

A PSG korábban tett már ajánlatot Dembéléért, a kérdés már csak az, akkor is érdekli-e az üzlet, ha közben Neymart el kell adnia. Az üzlet mellett szólhat viszont, hogy a pénzügyi fair play miatt a francia bajnoknak kapóra jönne, ha eladná a brazil  támadót.

A Barca legendája, Rivaldo üdvözölné Neymar megszerzését: „Szerintem ő az a játékos, akire a csapatnak szüksége van ahhoz, hogy újra Bajnokok Ligáját nyerjen. Személyisége és kvalitásai alapján is képes rá, hogy visszanyerje a drukkerek szimpátiáját és a világ legjobbja legyen” - olvasható Rivaldo nyilatkozata a Goalon.