×

Hivatalos: James Rodriguez távozik a Bayerntől

Hivatalossá vált, hogy a Bayern München nem él 42 millió eurós vásárlási opciójával, így James Rodriguez távozik a bajor klubtól.

„Lényegében megszületett a döntés Jamesszel kapcsolatban. Járt nálam, és egy személyes beszélgetés során azt mondta nekem, arra kéri az egyesületet, hogy ne hívja le az opciót – idézi a Sport Bild Karl-Heinz Rummenigge ügyvezetőt. – Ilyen körülmények között nincs is értelme. Játszani szeretne, alapember szeretne lenni, ez pedig itt nem garantált. Személy szerint sajnálom a dolgot.”

James Rodriguez a Bayern München – Liverpool BL-nyolcaddöntőben (Fotó: EPA/Daniel Kopatsch) James Rodriguez a Bayern München – Liverpool BL-nyolcaddöntőben (Fotó: EPA/Daniel Kopatsch)A kolumbiai támadó – a 2014-es világbajnokság gólkirálya – 2017 nyarán érkezett Münchenbe a Real Madrid kölcsönjátékosaként. Két idény alatt összesen 67 térmérkőzésen lépett pályára a Bayernben, 15 gól és 20 gólpassz fűződik a nevéhez. A mostani idényben ugyanakkor csupán 20 Bundesliga-meccsen kapott szerepet.

„Mindig is kizártam, hogy Jamest megvegyük és egyből eladjuk – tette hozzá Rummenigge arról a lehetőségről, amellyel a Bayern pénzt kereshetett volna a középpályáson. – Ez nem lett volna fair a Real Madriddal szemben, és nem is az FC Bayern stílusa. Nem folytatunk emberkereskedelmet.”

Az olasz sajtó szerint a Napoli és a Juventus is érdeklődik James iránt, akit 2021 nyaráig köt szerződés a Real Madridhoz, jelenleg pedig a kolumbiai válogatottal készül a pénteken kezdődő Copa Américára.