Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madrid újabb válogatott belső védőt igazolhat Portugáliából

A Real Madrid újabb válogatott belső védőt igazolhat Portugáliából

m4sport.hu/A Bola
A Real Madrid még az európai bajnokságok vége előtt szerezte meg a Portóból a brazil Éder Militaót 50 millió euróért. Zinedine Zidane, a csapat vezetőedzője egy másik, ugyancsak fiatal, 22 éves középhátvédet szemelt ki Portugáliából, a Nemzetek Ligája-győztes Rúben Diast a Benficából.

Korábban megírtuk, hogy az éppen a magyar válogatott ellen készülő Gareth Bale megmondta a királyiak mesterének, hogy nem akarja elhagyni a Real Madridot, ami némileg kellemetlenül érintheti a klub vezetőségét, hiszen az eladásáért befolyó pénzből tovább lehetne erősíteni a csapatot.

Többek között emiatt a madridiak vezetősége minden alkalmat megragad arra, hogy spóroljon, vagy jutányosabb áron jusson hozzá kiszemelt játékosokhoz.

Ezek közé tartozik a Benfica 22 éves portugál válogatott védője, Rúben Dias. A spanyol csapat vezetősége olyan szempontból jó alkupozícióban a portugál bajnokkal szemben, hogy a lisszaboni Sasok a támadósorukat erősítenék egy Real-csatárral.

A madridi születésű 24 éves Raúl De Tomást nézte ki a Benfica vezetőedzője, Bruno Lage, aki kölcsönben a Rayo Vallecanóban játszik. A spanyol támadó a szezonban 33-szor lépett pályára a La Ligában és 14 gólt szerzett.

Luis Filipe Vieira, a piros-fehérek elnöke korábban 12 millió eurót sem sajnált volna De Tomásért, ami ritka dolog a klub történetében, hiszen a klub arról híres, hogy olcsón szerez játékosokat és jó pénzért adja tovább őket.

A Real Madrid viszont tovább srófolná feljebb az árát játékosának, illetve felvetette a portugáloknak, hogy egy csereügylet keretein belül adnák a Rayóban remekül teljesítő csatárt.

A Benfica védőjének, Rúben Diasnak 60 millió euró a kivásárlási ára, ami a Real Madrid jelenlegi helyzetében nagyon soknak számít. A spanyol Sport információi szerint De Tomást 18 millióra értékeli Florentino Pérez, a királyiak elnöke, így a 11-szeres válogatott – a hétvégén Nemzetek Ligáját nyert – hátvédért „csak” 42 milliót kellene fizetnie a Benficának.

Amennyiben sikerülne nyélbe ütni az üzletet, akkor Militao után újabb vetélytársa lenne Sergio Ramosnak Portugáliából, a védelem közepében.

Borítókép: Ruben Dias (vörös mezben) vasárnap Nemzetek Ligája-győzelmet ünnepelhetett a portugál válogatottal. (Fotó: EPA/JOSE COELHO)

További tartalmak