×

Megsérült Marozsán Dzsenifer, véget érhet számára a vb

A csoportkör további részében biztosan nem számíthat magyar származású játékosára, Marozsán Dzseniferre a német női labdarúgó-válogatott a franciaországi világbajnokságon.

Martina Voss-Tecklenburg szövetségi kapitány kedden újságíróknak elmondta, hogy Marozsánnak eltört az egyik lábujja szombaton, a csapat első mérkőzésén, Kína ellen.

„Mindent megteszünk, hogy játszhasson még a vb-n, de most nem tudok pontos előrejelzést adni arról, mikor térhet vissza" - jegyezte meg a szakvezető, aki jelezte, hogy Marozsán különleges képességű és tudású futballista, s pótlását nem lehet megoldani.

A 27 éves középpályás az Olympique Lyonnal sorozatban harmadszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, melynek legutóbbi, budapesti döntőjében gólt is szerzett. Emellett újabb francia bajnoki címhez segítette együttesét, s 2017 és 2018 után újra őt választották meg a pontvadászat legjobb játékosának.

Németország 1-0-ra győzött a Kína elleni első meccsén, a B csoportban még Spanyolországgal és a Dél-afrikai Köztársasággal csap majd össze.