Musorujsag
Élő Eredmények

„Öreg, már nyertünk!” – mondta Ronaldo edzője hátát püfölve

„Öreg, már nyertünk!” – mondta Ronaldo edzője hátát püfölve

m4sport.hu/cmjornal.pt
Fernando Santost, a portugál válogatottal a hétvégén Nemzetek Ligáját nyert szövetségi kapitányát hazájában meghívták egy televízió műsorba, a liga első kiírásának győzelmét felidézendő. Emellett természetesen másról is szó esett.

A beszéltetés egy idő után némi nosztalgiázásba ment át, természetesen a válogatott legnagyobb ikonját, Cristiano Ronaldót sem feledve.

Santos felidézte edzői pályafutásának –véleménye szerint – legmeghökkentőbb jelentét. A 2016-os franciaországi Európa-bajnokság döntőjében Cristiano Ronaldót le kellett cserélni sérülés miatt, de a támadó az oldalvonalnál is aktív maradt, szinte együtt lélegzett pályán lévő csapattársaival.

A szövetségi kapitány az utolsó percekben hevesen gesztikulálva, ordítva próbálta irányítani az övéit, amikor annyira megdöbbent Ronaldónak köszönhetően, hogy pillanatokra a szava is elakadt.

„Brutális jelenet volt. Én ott kiabálok az oldalvonalnál a csapatnak, hogy valaki menjen már a bal szélre, amikor azt érzem, hogy ő (Cristiano Ronaldo) a hátamat püfölve, lökdösve folyamatosan ordított a fülembe, hogy ’hé Öreg, Öreg, már nyertünk!’ – emlékezett vissza az Eb- és Nemzetek Ligája-győztes mester.

Cristiano Ronaldo és Fernando Santos a 2016-os Eb döntőjének utolsó pillanataiban (Fotó: EPA) Cristiano Ronaldo és Fernando Santos a 2016-os Eb döntőjének utolsó pillanataiban (Fotó: EPA)

A 64 éves szakember már egészen fiatalon is irányította a játékost, ezt az időszakot is felidézte, újabb példáját bemutatva annak, mennyire eltökélt labdarúgó volt már 18 évesen is a Sportingban.

„Ez a zseni már akkor is ambiciózus volt, és mindennél erősebb volt a győzni akarása, mindössze 18 évesen. Amikor a Sportingban edzettem Cristianót, megmondtam neki, hogy a fejjátékával vannak problémák. A következő napon, még mielőtt elkezdődött volna az edzés, Cristiano már kint edzett a pályán a barátaival, akik dobálták és adták be neki a labdát, hogy a fejelést gyakorolja. Máshogy mondva: már másnap annyira zavarta, hogy az edzője valamilyen hibára felhívta a figyelmét, rögtön elkezdett gyakorolni, hogy jobb legyen” – nosztalgiázott a portugál szövetségi kapitány.

Borítókép: Cristiano Ronaldo átöleli Fernando Santost, a portugál válogatott szövetségi kapitányát a Nemzetek Ligája megnyerése után. (Forrás: Cristiano Ronaldo - Twitter)

További tartalmak