A Real Madrid elárulta, mennyit lenne hajlandó fizetni Pogbáért

Miután nyilvánosan bejelentette, hogy új kihívásokra vágyik, szinte biztosra vehető Paul Pogba távozása a Manchester Unitedtől. Valószínűleg a Juventus vagy a Real Madrid lehet a következő állomás a franciának és a spanyol klub most megszólalt a transzferrel kapcsolatban.

A 26 éves labdarúgó annak ellenére, hogy sokszor a kritikusok kereszttüzében találta magát a Vörös Ördögök egyik leghasznosabb játékosa volt az elmúlt szezonban, így nem csoda, hogy a manchesteriek nem kevesebb mint 150 millió fontot (kb. 168 millió euró) szeretnének kapni Pogba játékjogáért.

Az angol Mirror a francia L'Equipe-re hivatkozva írta meg: a Real Madrid maximum 120 millió eurót (106 millió font) lenne hajlandó kifizetni a francia futballistáért, s a Marca információi szerint júlis 1-jéig szeretnék nyélbe ütni az üzletet. Az MU 2016-ban 89,3 millió fontot (105 millió euró) adott a Juventusnak a középpályásért, így akkor is nyereséget könyvelhetne el, ha elfogadná ezt az összeget, viszont annak tükrében, hogy mennyire megugrott az átigazolási piac az elmúlt években, érthető, hogy többet szeretne kapni.

Amennyiben sikerülne a kívánt összegért eladnia Pogbát a Unitednek, az lényegesen több szabadságot jelentene az átigazolási időszakban Ole Gunnar Solskjaer számára, aki elsősorban az Old Trafford védelmét akarja megerősíteni.

A Real Madrid idén nyáron már több mint 300 millió eurót elköltött Eden Hazard, Luka Jovic, Éder Militao, Benjamin Mendy és Rodrygo megszerzésére és egyelőre nem úgy tűnik, hogy el akarják zárni a pénzcsapot Madridban, így nem lenne meglepő Pogba érkezése.