Musorujsag
Élő Eredmények

A City az Atlétiből szerződtetné Fernandinho utódját

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Sajtóhírek szerint az Atlético Madrid labdarúgója, Rodri visszautasította a Manchester United ajánlatát és közel áll hozzá, hogy aláírjon a városi rivális Manchester Cityhez.

A 22 éves spanyol védekező középpályás 2018 nyarán a Villarrealtól igazolt a Matracosokhoz, ahol a most zárult szezonban alapembere volt az együttesnek, minden sorozatot figyelembe véve 48 meccsen játszott (3 gól, 1 gólpassz), méghozzá kiemelkedően.

Teljesítményére több élklub is felfigyelt, s bár Diego Simeone vezetőedző szerette volna maradásra bírni, Rodri közölte az Atléti elnökével, Miguel Ángel Gil Marínnal, hogy a nyáron mindenképpen távozna Madridból.

MADRID, SPAIN - MARCH 9: Rodri of Atletico Madrid during the La Liga Santander match between Atletico Madrid v Leganes at the Estadio Wanda Metropolitano on March 9, 2019 in Madrid Spain (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images) Rodri  remek teljesítménnyel rukkolt elő az Atlético Madridban a 2018/19-es szezonban (Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Marca értesülése szerint az új csapatot építő Manchester Unitedet és a francia bajnok Paris Saint-Germaint érdekelné a futballista, így mindkét klub ki is fizette volna a 70 millió eurós kivásárlási árát, Rodri viszont jelezte, sem az Old Traffordra, sem Párizsba nem áll szándékában költözni, mert sokkal inkább szimpatizál a Manchester City, Bayern München kettőssel.

Ezen felbuzdulva a City máris közölte, kifizeti a szűrő kivásárlási árát és már fel is vették a kapcsolatot a futballista ügynökével, hogy megbeszéljék a szerződés részleteit.

Az angol bajnok menedzsere, Pep Guardiola azért is örülne Rodri érkezésének, mert benne látja a lassan 34 éves Fernandinho utódját.

Az Atléti a Real Madrid középpályásával, Marcos Llorentével (a hírek szerint 40 millió euróért érkezik) pótolná Rodrit, akit 2023-ig kötné szerződése a madridiakhoz.

További tartalmak