×

Őrizetbe vettek egy férfit Sala lezuhant gépének ügyében

A brit hatóságok Emiliano Sala lezuhant gépének ügyében letartóztattak egy férfit, akit gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vettek őrizetbe.

Emiliano Sala argentin labdarúgót, a Nantes volt játékosát ábrázoló képet mutat mezén egykori csapattársa, Waris Majeed, miután gólt szerzett a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Nantes–Saint-Etienne mérkőzésen  (fotó: MTI/AP/Thibault Camus) Emiliano Sala argentin labdarúgót, a Nantes volt játékosát ábrázoló képet mutat mezén egykori csapattársa, Waris Majeed, miután gólt szerzett a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Nantes–Saint-Etienne mérkőzésen (fotó: MTI/AP/Thibault Camus)


A hírről szerda este számolt be a BBC, amely az ügyben nyomozó dorseti rendőrség szóvivőjére hivatkozva azt írja, egy észak-yorkshire-i illetőségű, 64 éves férfit állítottak elő. A hír szerint a gyanúsított együttműködik a hatóságokkal, és szabadlábon védekezhet.

A januári átigazolási időszakban Nantes-ból a Cardiff Cityhez igazoló 28 éves argentin labdarúgót szállító kisrepülőgép január 21-én tűnt el a La Manche csatorna felett. Az egymotoros gép pilótája, az 59 éves David Ibbotson 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A gépre február 3-án bukkantak a tengerfenéken. A 28 évesen elhunyt argentin futballista holttestét február 7-én hozták felszínre, egy nappal később azonosították. A pilóta holttestének továbbra sincs nyoma, az azonban kiderült, utasszállítási engedély nélkül vezette a repülőt.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.