Musorujsag
Élő Eredmények

PSG: Neymar mehet. 300 millió euróért

m4sport.hu/Le Parisien
A Le Parisien úgy tudja, a PSG 300 millió euróban határozta meg a Barcelona és a Real Madrid által csábított Neymar árát.
Barcelona, 2017. augusztus 4. Neymar brazil labdarúgó a repülőtérre indul barcelonai otthonából 2017. augusztus 4-én. Neymar lett a futballtörténelem legdrágább játékosa, miután a Paris Saint-Germain 222 millió euróért megvásárolta.  (MTI/EPA/Toni Albir) (MTI/EPA/Toni Albir)

A francia lap információi szerint a párizsi klub vezetői más stratégiát követnek, mint Mbappé esetében, és nem zárják ki a napokban a Barcával és a Reallal szóba hozott Neymar eladását, ám olyan árat szabtak, ami igencsak gondolkodóba ejtheti az érdeklődőket.

Nem kevesebb mint 300 millió eurót kérnek a két évvel ezelőtt Barcelonából 222 millióért vásárolt brazilért, akinek 2022-ig van szerződése a PSG-vel.

Amennyiben összejönne az üzlet, Neymar másodjára is világrekordot jelentő összegért váltana klubot, két év alatt 522 millió eurót fizetnének ki a játékjogáért, és háromszor szerepelne a neve a legdrágább labdarúgók top tízes listáján.

A Le Parisien cikke hozzáteszi, szinte kizárt, hogy valamelyik érdeklődő egy összegben, vagy csak pénzben egyenlítené ki a számlát, biztos, hogy több játékost is bevonnának az üzletbe.

A Barca részéről Ousmane Dembele, Ivan Rakitic és (!) Samuel Umtiti játékjoga képezné a cserealapot, no meg 90 millió euró, persze a katalánok is csak bizonyos feltételek mellett szerződtetnék vissza a brazilt.

A Real esetében Casemirót és 100 milliót emlegetnek, de a 300 milliós vételárat figyelembe véve ez vélhetően kevés lesz.

Mindenekelőtt azonban a két spanyol klubnak el kéne döntenie, hogy Griezmannra, illetve Mbappéra vagy Neymarra repül rá, mert a kettő együtt biztosan nem megy.

További tartalmak