Pogba közeledik a Juventushoz

Valószínűsíthető, hogy a nyár folyamán a világbajnok Paul Pogba három év után elhagyja a Manchester Unitedet. Sokáig tartotta magát a hír, hogy a francia középpályás a Real Madridot preferálja, de Olaszországban arról írnak, hogy inkább visszatérne korábbi klubjához, a Juventushoz.

Paul Pogba (Forrás: Manchester United - Facebook)
Nem is olyan régen a 67-szeres francia válogatott Pogba azt nyilatkozta, hogy „a Real Madrid mindenki számára egy álom”. A középpályás jó kapcsolatot ápol a királyiakat irányító honfitársával, Zinedine Zidane-nal, aki ráadásul szívesen látná őt a madridiak keretében.

Ehhez képest a Sky Sports Italy arról számolt be, hogy a 26 éves labdarúgó, akit 2016-ban a United 105 millió euróért vásárolt a Juventustól, inkább Torinóba térne vissza.

A gondolat az olasz bajnok új vezetőedzőjének, Maurizio Sarrinak is tetszik, aki nem feltétlenül tartana igényt brazil szélsőjére, Douglas Costára, akit viszont régóta figyel a Manchester United, így része lehetne egy esetleges üzletnek, Pogba megszerzéséért.

A franciának 2021-ig él a szerződése a Unitedben, Ole Gunnar Solskjaer, a csapat norvég menedzsere szeretné megtartani őt, de a játékos már kijelentette, hogy változásra van szüksége.

„Ez egy jó időpont ahhoz, hogy új kihívás után nézzek, valahol máshol.”

Hogy végül hol köt ki, még nem lehet tudni, de úgy néz ki, csak a már említett két csapat jövet szóba. A Sky Sports azért is gondolja, hogy a Juventus jelenleg jobb pozícióban van, mert az elmúlt időszakban a madridiak rengeteg pénzt költöttek. Már sikerült szerződtetniük Eden Hazard-t, Ferland Mendyt és Luka Jovicot, ezek után már nem feltétlenül elsődleges cél a United-középpályás megszerzése, akiért 150 millió fontra becsülnek a Vörös Ördögök.

Ha mindez nem lenne elég, a Real Madridnál felmerült annak lehetősége, hogy a PSG brazil csillagát, Neymart megszerezzék, akiért a francia klub minimum 300 millió eurót kér.

A Juventus szurkolói mindenesetre örülnek a pletykának, hogy Pogba visszatérhet a klubhoz, a közösségi felületeken könnyedén belefuthatunk a „Pogback” - Pogbát vissza - kifejezésbe.