Musorujsag
Élő Eredmények

Marozsán Dzsenifer játszhat a vb-negyeddöntőben

m4sport.hu
A női labdarúgó-világbajnokság jövő szombati negyeddöntőjében újra bevethető lesz Marozsán Dzsenifer.

A női vb összes hátralévő mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport és/vagy az m4sport.hu.

Marozsán Dzsenifer (Fotó: EPA/Eddy Lemaistre) Marozsán Dzsenifer (Fotó: EPA/Eddy Lemaistre)

A német válogatott magyar származású játékosának június 8-án, a csapat első, Kína ellen 1–0-ra megnyert vb-mérkőzésén tört el az egyik lábujja, azóta nem léphetett pályára az olaszországi tornán. A szombati, Nigéria ellen 3–0-ra megnyert nyolcaddöntőben már tagja volt a keretnek, de nem küldte őt pályára Martina Voss-Tecklenburg szövetségi kapitány.

A szakvezető a nyolcaddöntő után közölte, Marozsán pályára fog lépni a jövő szombati mérkőzésen, amelyen a Svédország–Kanada összecsapás (hétfő, 21:00, m4sport.hu) továbbjutója vár a németekre. 

A Bild beszámolója szerint a 27 éves középpályás keményen küzdött a felépülés érdekében, egyéni edzéseket végzett, pénteken pedig már teljes értékűen tréningezett a csapattal.

„Mondtam az edzőnek, hogy készen állok és fejben is rendben vagyok. Ha a csapatnak szüksége van rám, itt vagyok. Ma még jobb, hogy nem játszottam, ez segít a gyógyulásban” – nyilatkozta Marozsán a szombati mérkőzés után.

Marozsán Dzsenifer az Olympique Lyonnal sorozatban harmadszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, melynek legutóbbi, budapesti döntőjében gólt is szerzett. Emellett újabb francia bajnoki címhez segítette együttesét, s 2017 és 2018 után újra őt választották meg a pontvadászat legjobb játékosának. A Bild szerint azért is különösen fontos „a válogatott legjobbja” számára a jó világbajnoki szereplés, mert esélyes arra, hogy idén a világ legjobbjának válasszák.

További tartalmak