Musorujsag
Élő Eredmények

Bombagóllal jelentkezett játékra Marozsán Dzsenifer – videó

m4sport.hu/mti
Egy edzésen készült videóval erősítette meg Marozsán Dzsenifer, hogy felépült lábujjtöréséből, így pályára léphet a német válogatottban a franciaországi női labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében.
Marozsán Dzsenifer (Fotó: EPA/Eddy Lemaistre) Marozsán Dzsenifer (Fotó: EPA/Eddy Lemaistre)

A 27 éves magyar származású középpályás egyik lábujja a német csapat első vb-mérkőzésén, Kína ellen tört el, így kihagyta a csoportkör további részét és a nyolcaddöntőt is.

Az olimpiai bajnokok németek nélküle is százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül nyerték meg négyesüket, majd 3-0-s sikerrel jutottak túl Nigérián a legjobb 16 között. A nyolcaddöntőben Marozsán már kerettag volt, de nem lépett pályára. Németország szombaton Rennes-ben vívja a negyeddöntőt a svédek ellen, a 18:30-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Mint arról korábban beszámoltunk, Marozsán múlt pénteken már értékű edzésmunkát végzett a csapattal, kedden pedig közösségi oldalára töltött fel egy rövid videót, amelyen a szabadrúgásokat gyakorolja, a látottak alapján nem kevés sikerrel.

„Csak szombaton hozunk döntést arról, hogy Marozsán kezdeni fog-e, vagy csak a mérkőzés alakulásától függően, csereként lép pályára” – fogalmazott Martina Voss-Tecklenburg szövetségi kapitány.

Marozsán visszatérése nagy erősítés lenne a német válogatottnak, ugyanis remek formában futballozott az idényben: az Olympique Lyonnal sorozatban negyedszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, amelynek májusi budapesti döntőjében gólt is szerzett. Emellett Francia Kupa-diadalhoz és bajnoki címhez segítette együttesét, 2017 és 2018 után pedig újra őt választották meg a bajnokság legjobb játékosának. A Bild szerint azért is különösen fontos „a válogatott legjobbja” számára a jó világbajnoki szereplés, mert esélyes arra, hogy idén a világ legjobbjának válasszák.

További tartalmak