Az Egyesült Államok legyőzte Angliát, a címvédő az első döntős a női foci vb-n

Az Amerikai Egyesült Államok 2–1-re legyőzte Angliát a franciaországi női labdarúgó-világbajnokság első elődöntőjében, így elsőként biztosította helyét a vasárnapi fináléban.


A címvédő amerikai együttes Christen Press révén szerzett vezetést a 10. percben, amire viszonylag gyorsan, 9 perccel később válaszolt Anglia Ellen White találatával. Fél óra elteltével Alex Morgan szerezte vissza a vezetést az UAS-nak, ami ki is tartott a végéig, bár a második félidőben is akadt bőven esemény: az angolok a 67. percben lesről szereztek egy gólt, amit a videobíró érvénytelenített, majd a 84. percben büntetőt hibáztak, három perccel később pedig 10 emberre fogyatkoztak.

epa07690557 USA's Alex Morgan celebrates with team mates after scoring a goal during the Semi final match between England and USA at the FIFA Women's World Cup 2019 in Lyon, France, 02 July 2019.  EPA/SRDJAN SUKI (fotó: EPA/SRDJAN SUKI)A háromszoros vb-győztes amerikai válogatott először védheti meg címét, az angolok pedig ugyanúgy mint négy éve, ismét bronzérmet szerezhetnek.

A másik elődöntőben Hollandia és Svédország találkozik szerdán 21 órától, az M4 Sport és az m4sport.hu azt a találkozót is élőben közvetíti, ahogyan a szombati bronzmérkőzést és a vasárnapi döntőt is.

Eredmény:
elődöntő:
Egyesült Államok-Anglia 2-1 (2-1)

szerdán játsszák:
Hollandia-Svédország, Lyon 21.00 – élőben: M4 Sport&m4sport.hu