Most már tényleg hivatalos: Joao Félix az Atlético Madridé

Hetek óta lehetett hallani arról, hogy az Atlético Madridban folytathatja pályafutását a Benfica 19 éves tehetsége, Joao Félix. A feltételes módot elhagyhatjuk, a portugál támadó érkezését hivatalosan is bejelentették a Matracosok.

Joao Félix a Prado Múzeumban (Forrás: Atlético Madrid)
Már napokkal ezelőtt kiadott egy közleményt a portugál bajnok Benfica, hogy az Atlético Madrid 126 millió eurót utalt a klubnak Joao Félixért, de a bejelentéssel eddig várt a spanyol klub.

Félix hét évre írt alá az Atléticóhoz, miután átesett az orvosi vizsgálatokon. Spanyol sajtóinformációk szerint a szerződésében szerepel, hogy 300 millió euró a kivásárlási ára. Még labdába sem rúgott a spanyol csapat szerelésében, de máris 180 millióval többre taksálja új klubja.

Megadta a módját új játékosa bemutatásának a spanyol csapat. Joao Félixet a madridi Prado Múzeumban láthatjuk, amely - ahogyan a videóban olvasható - már kétszáz éve ad otthont hatalmas tehetségek műveinek.

A rövidfilmnek meg egyszerűen a Hamisítatlan tehetség címet adta a klub, amelyben üdvözölte új, luzitán "művészét".A Benfica is elbúcsúzott a fiatal labdarúgótól: Köszönjük, Joao Félix!


„Az első dolog, amit csináltam: amikor beszálltam a kocsimba, kihajtottam a sztrádára, és elkezdtem gondolkozni rajta. Az első gondolat az volt, hogy nyomot szeretnék hagyni. 4-4-2-es szisztémában játszani, és betenni a kölyköt a csapatba” – emlékezett vissza a Benfica edzője, Bruno Lage, milyen benyomást tett rá a még tinédzser Joao Félix.