Musorujsag
Élő Eredmények

A triplázó Alisson a legnagyobb kapuslegendákat is felülmúlta

A triplázó Alisson a legnagyobb kapuslegendákat is felülmúlta

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Többek közt Oliver Kahn, Gianluigi Buffon és Iker Caslilas is olyan kapus, akit joggal csodált, vagy éppen magasztal az egekig ma is sok futballimádó, de egyikük sem volt képes arra, amire most Alisson Becker.

Igazolva látszik, hogy a Pool miért fizetett a múlt nyáron majd’ 75 millió eurót a kapusért, aki csapat és egyéni szinten is parádés szezont zárt. A friss Copa América-győztes brazil hálóőr nem kisebb tettet hajtott végre, minthogy ő lett az első, aki egy szezonon belül háromszor érdemelte ki a legjobb kapusnak járó Aranykesztyűt.

Alisson a Premier League és a Bajnokok Ligája után a Copa Américán is posztja legjobbjának bizonyult, miután az egész tornán (hat meccsen) egyetlen gólt kapott (azt is büntetőből, a döntőben).

Az angol bajnokságban 38 meccsen 21-szer, a BL-ben 13 találkozón 6-szor nem kapott gólt, a szezonban válogatott és klubszinten összesen 62 mérkőzésen szerepelt, melyeken mindössze 36-szor vették be a kapuját, de ennél is nagyobb szó, hogy 36 összecsapáson őrizte meg hálója érintetlenségét. Mindemellett az sem elhanyagolható, hogy két trófeát is szerzett (a Copa América mellett a BL-t is megnyerte csapatával, az angol bajnoki cím pedig csak egy ponton múlt).


Alisson 2018/19-es szezonja:

– Copa América-győztes
– A Copa América aranykesztyűse
– Bajnokok Ligája-győztes
– A Bajnokok Ligája aranykesztyűse
– A legtöbb védés a Bajnokok Ligájában
– A Premier League aranykesztyűse

Sikerei ellenére azonban a 26 éves kapus nem hiszi, hogy lehet esélye elhódítani a futballvilág legnagyobb egyéni elismerését, az Aranylabdát.

„Csak a munkámat végzem. Van egy csomó klasszis játékos, aki versenyben lehet ezért az elismerésért. Én pusztán egy kapus vagyok” – olvasható a brazil nyilatkozata a Sportbible-on.

További tartalmak