Gabriel Jesus kiállítása után szintén megvásárolt bírókra utalt

A házigazda Brazília győzelmével ért véget a Copa América. Coutinhóék a döntőben 3-1-re verték Perut, így már hatszoros Copa-győztesnek vallhatja magát a válogatott. A 70. percben, 2-1-es állásnál kicsit izgalmasabbra fordult a mérkőzés, amikor Gabriel Jesus megkapta második sárga lapját, így a vele járó pirosat.

Roberto Tobar felmutatja a pirosan Gabriel Jesusnak. (Fotó: EPA/Antonio Lacerda)
Gabriel Jesus félóra elteltével kapta meg első sárga lapját, egy a kelleténél keményebb belépő miatt, a 70. percben viszont nehézzé tette a brazil válogatott helyzetét, amikor egy légi párbajnál a labdával nem sokat törődve letaglózta Advinculát.

A mérkőzés addigi hőse - kiosztott egy gólpasszt, majd maga is betalált a perui hálóba - pillanatok alatt a mérkőzés negatív figurájává vált. Szerencséjére a Canarinha nélküle is lehozta a mérkőzést.

A kiállítás utáni huzavona viszont nem biztos, hogy jót tett a Manchester City-támadó renoméjának. A pályáról lefele bandukolva a kezével olyan gesztust tett, mintha azt jelezné, szerinte az ellenfél megvásárolta a játékvezetőt, a chilei Roberto Tobar Vargast. Amikor pedig az öltöző felé vette az irány majdnem feldöntötte a videobíró állványát.
Messi nyilatkozatai után - amelyek pont a brazil válogatottra vonatkoztak -, nem túl szerencsés módja az elégedetlenség kinyilvánításának.