Leonardo: Nem garantálom, hogy meg tudjuk tartani Mbappét

A Paris Saint-Germain sportigazgatója, Leonardo szerint egyáltalán nem biztos, hogy meg tudják tartani egyik legnagyobb ászukat, Kylian Mbappét.

A 20 éves francia támadó igen előkelő helyen szerepel a Real Madrid kívánságlistáján, és nemrég a Mbappé is azt nyilatkozta, vonzó lenne számára egy új kihívás.


A PSG új sportigazgatója, Leonardo úgy véli, a világbajnok csatár jól érzi magát a Párizsban, de elismerte, nem tudja garantálni, hogy Mbappé a francia bajnoknál kezdi meg a 2019/20-as szezont.

„Nem kérdés, hogy Mbappé fontos a számunkra. Hétfőn remek hozzáállással és a rá jellemző széles mosollyal az arcán vetette bele magát a felkészülésbe. A szurkolóink imádják őt. De két okból sem tudom megígérni, hogy nálunk marad. Az egyik, hogy nem én vagyok az a személy, aki mindenért felel a klubnál, a másik, hogy senkit sem szeretnék hamis illúziókkal kecsegtetni” - mondta Leonardo Le Parisiennek.

Kylian Mbappe (Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson) Kylian Mbappé még ezen a nyáron klubot vált? (Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson)


Nem csoda, hogy a sportvezető óvatos, hiszen spanyol sajtóhírek szerint a Real végleg letett Neymar szerződtetéséről, helyette inkább Mbappé érkezését szeretnék előkészíteni. Elférne ugyanis az átalakuló madridi csapatnál egy olyan klasszis, mint a francia, aki fiatal kora ellenére az elmúlt két szezonban minden sorozatot figyelembe véve 87 mérkőzésen 60 gólt és 32 asszisztot jegyzett a PSG-ben.


Piaci értékét a Transfermarkt 200, a Soccerex 261,6 millió euróra tartja (ezzel Mbappé a legértékesebb U21-es futballistája).