Musorujsag
Élő Eredmények

Atlético: Griezmann és a Barca súlyos anyagi kárt okozott a klubnak

Atlético: Griezmann és a Barca súlyos anyagi kárt okozott a klubnak

m4sport.hu
Az Atlético Madrid állítja, az Antoine Griezmannt 120 millió euróért pénteken leigazoló FC Barcelonának 200 millió eurót kellene fizetni a francia világbajnok támadóért.

A 28 éves futballista szerződésben foglalt kivásárlási ár július 1-jén csökkent 200-ról 120 millió euróra, de az Atlético állítja, a katalánok és a játékos közti megállapodás már korábban, az előző szezon végén létrejött.

A pénteken kiadott közlemény szerint Griezmann képviseletében eljáró ügyvédek előzetes egyeztetés nélkül jelentek meg a La Liga központjában, hogy felbontsák a támadó szerződését az Atlético Madriddal, miközben a Barcelona – a futballista nevében – átutalta a 120 millió eurót.

Az Atlético Madrid szerint a szóban forgó összeg nem fedezi Griezmann kivásárlási árát, mert a megegyezés a játékos és új klubja között még akkor jött létre, amikor 200 millió eurót kellett volna fizetni, ennek ellenére szándékosan halasztották a kifizetés időpontját, ezzel súlyos anyagi kárt okozva. (Az AS egyénként azt írja, Griezmann korábbi klubja, a Real Sociedad 24 millió eurós juttatásra jogosult a transzferből.)

„Griezmann már május 14-én kijelentette, távozik Madridból” – támasztják alá állításukat a közleményben.

(fotó: EPA/RODRIGO JIMENEZ)

Az Atlético célja egyértelmű, bebizonyítani, hogy jogos igényük mutatkozik további 80 millió euróra.

A Barcelona, – amely 800 millió euróban állapította meg Griezmann új kivásárlási árát – egyelőre még nem reagált a közleményre.

Az ügynek vélhetően még koránt sincs vége.

További tartalmak