A Barca-PSG-szkander újabb fejezete: Neymar lábának állapota

A spanyol bajnok Barcelona a Franciaországban ugyancsak első Paris Saint-Germain elöljárói sokat elmondhatnak egymásról, de azt semmiképpen sem, hogy puszipajtások.

Neymar jobb lábának állapota vált kérdésessé (Forrás: Neymar - Instagram)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Barcelona és a PSG vezetői között némileg feszült a kapcsolat, a felek ott tartanak be egymásnak, ahol tehetik.

Ennek az éles viszonynak az egyik legnagyobb vesztese a brazil Neymar, aki már sokszor megbánhatta, hogy 2017-ben a Paris Saint-Germainhez igazolt a katalánoktól , most legnagyobb vágya, hogy visszatérjen és újra Messivel kergesse a labdát.

A érte 222 millió eurót költő PSG viszont hallani sem akar a visszatérésről, pedig a Barcelona egy elég erős ajánlattal állt elő: a brazilért honfitársát, Philippe Coutinhót, a francia Ousmane Dembélét és még 40 millió eurót kínált a Josep Bartomeu által vezetett klub.

Pilippe Coutinho gólja a Barcelona–Lyon BL-nyolcaddöntőben (Fotó: MTI/AP/Manu Fernandez) Pilippe Coutinho gólja a Barcelona–Lyon BL-nyolcaddöntőben (Fotó: MTI/AP/Manu Fernandez)Nasser Al-Khelaifi, a PSG elnöke ezt a felvetést nemes egyszerűséggel kiröhögte, és makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy 300 milliót kapjon legnagyobb értékéért.

A legfrissebb hír, hogy a Barcelona vezetősége felvette a kapcsolatot több orvossal, akinek volt már dolga 27 éves brazil jobb lábával, azon belül is az ötödik lábközépcsonttal, amely kétszer is eltörött. Legutóbb ezért volt kénytelen kihagyni a pár napja befejeződött Copa Américát, amelyet a Canarinha végül nélküle is megnyert.

A spanyol As szerint a Barcelona vezetőségének azt mondták az orvosok, hogy a dél-amerikai csillag lába aggasztó állapotban van, közel sem biztos, hogy hosszútávon kibírná a terhelést, amit az élsport miatt kénytelen elviselni. Ezért úgy vélik a spanyolok, nem is biztos, hogy javasolt lett volna megvásárolni Neymart.

Mindez a PSG katari tulajdonosának reakciója után. A hír azért is elgondolkodtató, mert létezik olyan, hogy orvosi titoktartás, miért is mondanának bármit a katalánok illetékeseinek?

Az időzítés is érdekes: a PSG nemet mond egy elég hangzatos ajánlatra, szinte rögtön érkezik a hír, hogy Neymar lába nem alkalmas arra, hogy a legmagasabb szinten teljesítsen.

Neymar sérülése a Marseille elleni bajnokin 2018. február 25-én (Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson) Neymar sérülése a Marseille elleni bajnokin 2018. február 25-én (Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson)Tegyük hozzá, amióta elhagyta a Barcelonát, két év alatt kétszer törött el ugyanaz a csont, ez tényleg felfogható figyelmeztető jelnek.

Mindenesetre, biztosra vehető, hogy ebbe a hírbe a potenciális csapatok is belefutnak az közösségi oldalakon.

Miután a Barcelona-üzlet ugrott, a támadó ügynöke újra kiajánlotta játékosát azoknak a kluboknak, amelyek esetleg képesek lennének megvásárolni (Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Juventus).

A kérdés az, hogy egy ilyen feltételezést mennyire vesznek komolyan, illetve ha nem is veszik komolyan, mennyit lennének hajlandóak áldozni Neymarért. Az kétséges, hogy a 300 milliót bárki is kiadná érte.

Amennyiben egyetlen csapat sem reagál az ügynök ajánlatára, Neymar óriási bajba kerülhet, miután már bejelentette a PSG új sportigazgatójának, Leonardónak, hogy mindenképpen menni akar. Kár lenne érte, hisz a pályán a helye, tudása pedig megkérdőjelezhetetlen.