Zidane Bale-ről és Pogbáról is sejtelmesen fogalmazott

Pénteken megtartotta első nyári sajtótájékoztatóját Zinedine Zidane, az Egyesült Államokban edzőtáborozó Real Madrid vezetőedzőjét több jelenlegi, illetve a klubbal szóba hozott játékosról is kérdezték az újságírók a Bayern München elleni felkészülési mérkőzés előtt.

(fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)Elsőként az a Gareth Bale került szóba, akinek távozását szinte biztosra vették az előző szezon végén.

„Nincs semmiféle probléma, egyetlen játékosomra sem fogom azt mondani, hogy probléma. Érvényes szerződése van, persze bármi megtörténhet. Június óta semmi sem változott vele kapcsolatban, ő a Real Madrid játékosa” – mondta a 30 éves támadóról Zidane.

(fotó: MTI/Kovács Tamás)Hasonló a helyzete a kolumbiai James Rodrígueznek, a kolumbiait már a Napolival és az Atlético Madriddal is szóba hozták.

„Ő is a Real Madrid labdarúgója, meglátjuk, mit hoz a jövő. Jelenleg szabadságát tölti, többet nem mondhatok” – zárta rövidre a témát a francia, akinél a Real Madrid által állítólag kiszemelt franciáról, Paul Pogbáról is kérdeztek.

„A klub pontosan tudja, az edzői stábnak milyen igényei, kérései vannak a kerettel kapcsolatban. Rengeteg időnk van még a szezon kezdetéig, jelenleg az előttünk álló mérkőzésekre fókuszálunk.”

A felkészülésre rátérve így folytatta: „Boldog vagyok a dolgok jelenlegi állásával, minden játékosom a maximumot nyújtja, azért vannak itt, hogy bizonyítsanak, csak gratulálni tudok nekik. Három mérkőzés vár ránk, most ez a fontos, a keret összetétele pedig az utolsó pillanatig változhat, legyen szó érkezőkről vagy távozókról.”

Zidane a 100 millió euróért igazolt Eden Hazard-ról azt mondta, pont egy olyan klubra volt szüksége, mint a Real Madrid.

(fotó: EPA/Rodrigo Jimenez)„Ez a klub más mint a többi és a játékosok érzik ezt. Én 29 évesen érkeztem a Real Madridhoz, mégis jobb játékossá tudtam válni, az az érzésem, Edennel is ez fog történni. Szerencsére már nálunk van, az a dolgunk, hogy kihozzuk belőle a maximumot.”