A Barcelona megtette végső ajánlatát Firpóért

A Barcelona kidolgozta végső tervét, hogy szerezze meg a Real Betis balhátvédjét, Júnior Firpót, akiért klubja legutóbb 35 millió eurót kért. A katalánok ajánlata picit másként fest, kérdés, mit lépnek rá a zöld-fehérek.

A szezon vége óta tudott, hogy a katalánok szeretnének egy másik balhátvédet Jordi Alba mellé, s lehetőleg olyat, aki nemcsak helyettesnek jó, de konkurenciát is jelent a világ- és Európa-bajnok szélső védőnek.

A betises Firpót pont ilyennek tartják, ezért egy ideje már dolgoznak a szerődtetésén, a zöld-fehérek viszont eddig nemet mondtak a Barca ajánlataira.

A spanyol bajnok azonban most egy végső tervet dolgozott ki a játékos megszerzésére: 20 millió eurót és Juan Mirandát adnák cserébe a 22 éves spanyol bekkért - írja a Sport. Firpo piaci értékét a Transfermarkt 25 millió euróra tartja, klubja viszont eredetileg a kivásárlási árához, 60 millió euróhoz közeli összeget szeretett volna kapni érte, amit később 35-re redukált, a Barca viszont sokallta az árat.

A labda tehát a Betis térfelén pattog, nemleges válasz esetén a katalánok tárgyalásokba kezdenek az Augsburggal a bal oldali mindenes (védőt, középpályást és támadót is tud játszani a bal oldalon), Philipp Max leigazolásáról. A 25 éves német játékos körülbelül 20 millió euróba kerülne és az angol bajnok Manchester City menedzsere, Pep Guardiola is szívesen látná csapatában.