Musorujsag
Élő Eredmények

Harry Maguire a Manchester Unitedé - hivatalos

Harry Maguire a Manchester Unitedé - hivatalos

manutd.com
A Manchester United rekordösszegért szerződtette a Leicester City védőjét, Harry Maguire-t. Az MU 87 millió eurónak megfelelő összeget fizetett a játékosért, amivel ő lett a világ legdrágább védője.

A 26 éves, húszszoros válogatott hátvéd leigazolását hétfőn, hivatalos honlapján jelentette be az együttes. Maguire hatéves szerződést kötött új klubjával, a megállapodás további egy opciós évet is tartalmaz.

A vételárat nem hozták nyilvánosságra, de az angol sajtó szerint a játékos a világ legdrágább védője lett: az értesülések szerint a manchesteriek 80 millió fontot (28,6 milliárd forintot) fizetnek a Leicesternek. Az eddigi csúcstartó a holland Virgil van Dijk volt, aki 75 millió fontért igazolt tavaly januárban a Southamptontól a Bajnokok Ligája-győztes Liverpoolhoz.

„Örülök, hogy egy ilyen nagyszerű klubhoz szerződhetek. Ha a Manchester United kopogtat az ajtódon, az elképesztő lehetőség” – fogalmazott Maguire, aki megköszönte a Leicester City alkalmazottainak és szurkolóinak az ott töltött éveket.

A játékos Twitter-oldalára a következőket írta:
„Köszönöm mindenkinek, aki támogatott engem és mellettem állt karrierem folyamán. Hatalmas megtiszteltetés és nagy büszkeség, hogy csatlakozhatok a Manchester Unitedhez, micsoda fantasztikus út volt ez eddig is.”

 

A támadó Daniel James és az ugyancsak védő Aaron Wan-Bissaka után Maguire az MU harmadik nyári igazolása.

További tartalmak