Musorujsag
Élő Eredmények
 

Mourinho: Már a BL-döntő kezdete előtt legyőztem Van Gaalt

Mourinho: Már a BL-döntő kezdete előtt legyőztem Van Gaalt

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Az akkor az Internazionalét irányító José Mourinho a holland tréner egóját és taktikai merevségét használta ki a 2010-es, Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntőben.

Az Inter-szurkolók valószínűleg sosem feledik a 2009/10-es szezont, mikor Mourinho vezetésével triplázott a csapat,  megnyerve a bajnokságot, az olasz kupát és a BL-t.

A legrangosabb európai kupa fináléjának a bajorok is a triplázás reményében vágtak neki, ám a milánói fekete-kékek 2–0-ra győztek a Santiago Bernabéuban, a Special One pedig pontosan emlékszik, mi vezette sikerre őket.

„Pontosan tudtam, hogy labdavesztés után előjönnek a Bayern gyengeségei. Másfelől, briliáns támadóik voltak, akiket meg kellett állítani. Azt gondolom, a meccsen a stratégiai gondolkodás döntött a javunkra” – olvasható Mourinho DAZN Itáliának tett nyilatkozata a Goalon.

„Azt hiszem, még azelőtt megnyertük a döntőt, hogy elkeződött volna, mert jól ismertem Van Gaalt. Tudtam, hogy olyan edző, akit az egója és az önérzete arra késztet, hogy az elképzelései szerint játszassa a csapatát, figyelmen kívül hagyva, ki az ellenfél. Ez számomra komoly előnyt jelentett.”

A portugál tréner Diego Militóra is kitért, akinél látta, hogy nehéz helyzetben sem inog meg, döntő fontosságú gólokat képes szerezni a legkiélezettebb helyzetekben is.

„Edzésen mindig kihívtam egy csoportot, amellyel pont az ilyen szituációkat gyakoroltattam. Volt 15 napunk, hogy történelmet írjunk az olasz labdarúgásban, hiszen triplázás küszöbén álltunk, de üres kézzel is zárhattunk volna. Milito azonban döntő gólokat szerzett. Az ő találatával vertük a Romát az olasz kupa döntőjében, majd a bajnokságban a Sienához látogattunk és győznünk kellett a bajnoki címhez, Milito ott is eredményes volt, a Bayern elleni BL-fináléban pedig duplázott. Így esett, hogy 15 nap alatt három trófeát nyertünk három meccsen született négy Milito-góllal.

 

 

További tartalmak