Musorujsag
Élő Eredmények

Bemutatták a Bayernnél az Intertől érkező horvát vb-ezüstérmest

MTI
Ivan Perisic világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgót az Internazionale egy évre kölcsönadta a Bayern Münchennek.
Ivan Perisic (Fotó: fcbayern.com) (Fotó: fcbayern.com)

A bajorok kedden jelentették be a 30 éves támadó megszerzését, aki hétfőn átesett az orvosi vizsgálatokon, szerdán kapcsolódik be az edzésmunkába, és a német élvonalbeli bajnokság nyitófordulójában bemutatkozhat új csapatában: a címvédő Bayern a nyitómérkőzésen a Herthát fogadja péntek este.

Olasz sajtóértesülések szerint a Bayern München ötmillió eurót (1,62 milliárd forintot) fizet Perisicért, akit jövőre további 20 millió eurós opciós joggal vásárolhat meg végleg. Perisic milánói szerződése 2022 nyaráig érvényes.

Perisic számára nem lesz ismeretlen közeg a Bundesliga, hiszen 2011 nyarától másfél évet játszott a Borussia Dortmundban, majd onnan a VfL Wolfsburghoz került, ahol két és fél idényt húzott le. Az Internazionalét 2015 nyarától erősítette, az előző szezonban 45 tétmérkőzésen kilenc gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott.

A 82-szeres válogatott játékos a nemzeti együttesből már ismerheti a bajorok vezetőedzőjét, Niko Kovacot, aki 2013 és 2015 között volt horvát szövetségi kapitány.

További tartalmak