Musorujsag
Élő Eredmények

A spanyol bajnokság csapatai 1,3 milliárd eurót költöttek a nyáron

m4sport.hu
Az alaposan kicserélődött Atlético 267 milliót költött az idén, mégis pozitívban van a klubkassza.
Joao Félix (Forrás: SL Benfica - Facebook) Joao Félix a nyár rekordere (Forrás: SL Benfica – Facebook)

A hétvégén rajtol a spanyol labdarúgó-bajnokság, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy nagy valószínűséggel ismét a Barcelona, a Real Madrid vagy az Atlético sikerével végződik majd. Az átigazolási szezon azonban csak szeptember 2-án zárul, így még közel három hét áll a csapatok rendelkezésére, hogy tovább erősítsenek.

A liga 20 együttese eddig mintegy 1,3 milliárd eurót költött új labdarúgókra. Az idei nyár öt legdrágább játékosának leigazolása 482,2 millió euróba került. Joao Felix 127,2 millióért került a Benficától az Atléticóhoz, mag a madridiak 120 millióért adták el Griezmannt a Barcelonának. Hazard 100 millióért jött a Chelseatől a Realba, míg a katalánok 75 millióért vették de Jongot az Ajaxtól. Jovic pedig mindössze 60 millióért került az Eintrachtól a Realba.

Ezen a nyáron – eddig – a Real költötte a legtöbbet 305,5 millióval, őket a madridi rivális követi (267 millió). Ennek közel a fele csak a már említett Joao Felixre ment el. A Barca 255 milliót költött, míg a Sevilla 149-et. Rajtuk kívül semelyik klub nem költött 100 millió felett, az ötödik helyen álló Betis még a 90-et sem éri el.

A nagy költekezésben csak öt csapatnak van pozitív különbsége a vásárolt és az eladott játékosok árai között. Az Atlético a nagy költekezés ellenére is közel 44 millió eurós többlettel áll, míg a Villarreal 41 milliós pluszt tud felmutatni. Az Espanyol 40, míg az Eibar és a Valladolid szintén pozitív 10, illetve 7 millióval.

A negatív rekordot a Real tartja, hiszen a kassza 190 milliós negatív különbséget mutat, míg a Barcelona 108 milliós mínuszban van. Mindkét csapattal kapcsolatban a legfontosabb, hogy eddig, hiszen a hetek óta kerülgetett Neymar megszerzése még alaposan hozzájárulhat a kiadások növekedéséhez.

További tartalmak