Klopp: Egy csapat most jobban ünnepli a Szuperkupa-győzelmet, mint a Pool

A Liverpool mestere, Jürgen Klopp szerint egy csapat örül csak jobban a Liverpool Európa Szuperkupa-győzelmének, mint maguk a Vörösök, s ez az együttes nem más, mint a Southampton. A vesztes fél, a Chelsea edzője, Frank Lampard elmondta, büszke csapatára és nem tört pálcát az utolsó tizenegyest elhibázó Tammy Abraham fölött.

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool tizenegyespárbajban győzte le az Európa Liga-címvédő Chelsea-t a szerdai UEFA-szuperkupa-mérkőzésen, amely után Jürgen Klopp finoman utalt rá, nem a versenynaptár lesz a kedvenc olvasmánya.


„Mindkét csapat megmutatta a karakterét, nagy meccs volt. Akár egy bokszmérkőzés. Jól kezdtünk, aztán túlságosan visszahúzódtunk, nem tudtuk a saját játékunkat játszani. De még a szezon elején járunk. Ennek ellenére már ez volt a harmadik komoly tétmérkőzésünk. Senki sem akart hosszabbítást az este, az utolsó 15 perc különösen gyilkos volt. Örülök a győzelemnek, de egy csapat talán még nálunk is jobban ünnepel most, mégpedig a Southampton. Meg kell találnunk a módját, hogy készen álljunk ellenük a szombati bajnokira.  Az ajándékom most az lesz a játékosoknak, hogy segítem őket abban, hogy minél előbb regenerálódni tudjanak a bajnokira. Utána majd az Arsenal következik, mindkét meccs nagyon nehéznek ígérkezik.”


A Pool védője, Virgil van Dijk elárulta, mit mondott csapattársának, a meccs egyik, ha nem a legnagyobb hősévé vált Adriannak a tizenegyespárbaj előtt.


„Azt mondtam neki, hogy ma este hőssé válhat, csinálja meg! És így is tett. Nagyon örülök a sikerének és persze boldog vagyok, hogy a csapat is nyerni tudott.”
Frank Lampard büszke csapatára és jó jelnek tartja, hogy fejlődőképes az együttes (Fotó: EPA/SEDAT SUNA)


Míg a Vörösöktől mindenki belőtte a tizenegyest, a Chelsea utolsó rúgója, a 21 éves Tammy Abraham próbálkozását védte Adrian, a londoniak trénere, Frank Lampard azonban nem tört pálcát fiatal támadója felett, és elégedett volt csapata teljesítményével, amely meglátása szerint elég szerencsétlen volt a mérkőzésen.


„Nem szeretek és nem is tudok veszteni, ettől függetlenül büszke vagyok a csapatom teljesítményére. Nagyon akartun knyerni, de a szerencse nem állt mellénk. A mai meccs jól példázza, hogy fejlődőképesek vagyunk, ami jó jel a szezonra nézve. Ami Tammyt illeti, azt mondtam neki, ne aggódjon” - így a Chelsea legendája.


„Az az igazság, hogy elég magabiztos, hogy odaálljon, és szerette volna az ötödiket lőni. Játékosként én is odaálltam és volt, hogy hibáztam. Bárkivel előfordulhat. Dorgálásnak semmi helye, mert azt szeretném, hogy a fiatal játékosok magabiztosak és vállalkozó szelleműek legyenek. Tammy Abrahamot meg fogja erősíteni ez az eset, amely része annak az útnak, amely oda vezet, hogy topjátékos legyen. A csapatnak most támogatnia kell őt, a játékostársak és én is mögötte állok.”