Íme a Coutinho-transzfer részletei - egész jól járhat a Barcelona

Immár hivatalos, hogy a Barcelona labdarúgója, Philippe Coutinho egy évre kölcsönbe az újjá alakuló Bayern Münchenbe igazol, s az is kiedrült, mennyibe kerülne a bajoroknak, ha a szezon végén véglegesítenék a brazilt.

A Barcelona megerősítette, a Bayern München pedig hivatalos honlapján közölte, a két klub között született megállapodás értelmében a támadó középpályás Münchenbe teszi át a székhelyét, így már a Barca Bilbao elleni bajnoki keretében sem volt benne - a katalánok pénteken 1-0-ra kikaptak.

Coutinho várhatóan vasárnap utazik a német fővárosba, hogy túlessen az átigazolással kapcsolatos formaságokon, így jövő szombaton, a Schalke elleni bajnokin már ott lehet a pályán.

A Sport értesülései szerint a Bayern 20 millió eurót fizet a Barcelonának az egyéves kölcsönért, a futballistának pedig évi 12 millió eurós fizetést biztosít. Ha pedig a bajorok a szezon végén végleg szeretnék megszerezni a 27 éves játékost, úgy 2020. június 30-ig  120 millió eurót kell utaljanak a katalán klubnak, amely így összesen 140 millió eurót kaphat Coutinhóért, akit 2018 januárjában 145 millió euróért vett a Liverpooltól.