Nagyot fordult a világ: Zidane bejelentette, hogy Bale marad a Realban

Pár hete Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője arról beszélt, hogy Gareth Bale-nek, a csapat walesi szélsőjének a lehető leggyorsabban kellene csapatot találnia, mert nem számít rá az új szezonban, szombaton este, a királyiak 3-1-es győzelme után a Celta Vigo otthonában viszont már azt jelentette ki, hogy játékosa marad a csapat keretében.

Gareth Bale és Zinedine Zidane (Fotó: EPA/Lavandeira Jr)
A spanyol Marca arról írt, hogy Gareth Bale komoly leckét adott Zinedine Zidane-nak, a Real Madrid mesterének. A Celta Vigo elleni bajnokin a játékos akiről korábban azt állította, "remélhetőleg már holnap talál csapatot" Galíciában, a Balaídos Stadionban a Real legjobbja volt. A legnagyobb hispán sportlap úgy fogalmazott, hogy "Bale csillogást adott a Real Madrid játékának".

Ehhez persze az is kellett, hogy maga Zidane is húzzon egy meglepőt, és korábbi kijelentése ellenére betegye a kezdőbe a sérülékeny, de még mindig gyors támadót és kreatív játékost, aki élt a lehetőséggel. Megmutatta a franciának, hogy nem szabad őt leírni.

A jelek szerint a csapat sikertrénere tartja magát a "jó pap (edző) holtig tanul" mondáshoz, a három BL-győzelem ellenére még tud szembesülni új szituációval. Ami pedig a legfontosabb, levonja a megfelelő konzekvenciákat.

A Celta feletti győzelem után egyértelműen nyilatkozott:

„(Bale) Marad. Mindenki, aki rendelkezésünkre áll, olyan dolgokat lépes adni, amihez pozitívan állhatunk hozzá. A szezonra kell koncentrálni, semmi másra. Hazard sérülése szerencsétlen dolog a számunkra, de nem változott az elképzelés azzal kapcsolatban, hogy Bale révén minek a birtokában vagyunk. Beszélhetünk Garethről, vagy akár Jamesről, mindenki, aki itt van, a lelkét kiteszi ezért a mezért” – nyilatkozta a francia mester.

Talán nem véletlen, hogy Jamest is megemlítette: a kolumbiai Vigóban nem lépett pályára, de amióta visszatért müncheni kölcsönjátékából, olyan munkát végez Zidane kezei alatt, ami mellett nem mehetett el közönyösen a tréner.

James Rodriguez jó ideje nem szerepelt Zidane terveiben – nem véletlen a Bayernben eltöltött két év – most viszont hozzá is másképp áll. Érdekes és tanulságos nyár áll a 47 éves edző mögött.